Ilgın Belediyesi tarafından hazırlanan Kaplıca Master Plan Projesi’nin ilk etabı olan 5 yıldızlı otel yapımı için tüm hazırlıklar yapılarak ihalesi tamamlandı. Şehrin kaplıca turizmine büyük bir katkı sağlayacak olan projeyle Ilgın yıllardır beklediği yatırıma kavuşuyor.
Reklam alanı
Mülkiyeti maliye hazinesine ait olan parsel, Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş’ın girişimleri sonucunda Ilgın Belediyesi bünyesine kazandırılmıştı. Yapılan çalışmalar sonucunda minimum 120 odalı ve 5 yıldızlı otel yapılması şartıyla 18.325.000,00TL bedel karşılığında ihale işlemleri tamamlandı.
Konuyla ilgili basına açıklama yapan Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş “Kaplıca Bölgemizde bulunan ve maliye hazinesine ait olan alanı belediyemiz bünyesine kazandırarak şehrimizin yıllardır özlemle beklediği 5 yıldızlı otel projesini hayata geçiriyoruz. Minimum 120 maksimum 300 oda kapasitesine sahip olacak olan otelin yapımı, yer tesliminden itibaren 6 ay içerisinde inşaat ruhsatı alınıp temeli atılarak, 4 yıl içerisinde tamamlanması şartı ile şehrimize kazandırıyoruz. Yapılacak olan 5 yıldızlı otel Turizm ve Sağlık Bakanlığı Termal Otel ve Termal Sağlık Merkezleri yönetmeliğine uygun mekânlar ve minimum TSE standartlarında olacak. Ayrıca 5 yıldızlı otel içerisinde; toplantı salonları, açık ve kapalı balo salonu, erkek-kadın termal havuzlar, yüzme havuzları, SPA ve Wellness merkezi, eğlence amaçlı oyun alanları, alacarte restoran, kafe ve termal sağlık merkezi gibi birçok alan bulunacak.
Konuyla ilgili basına açıklama yapan Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş “Kaplıca Bölgemizde bulunan ve maliye hazinesine ait olan alanı belediyemiz bünyesine kazandırarak şehrimizin yıllardır özlemle beklediği 5 yıldızlı otel projesini hayata geçiriyoruz. Minimum 120 maksimum 300 oda kapasitesine sahip olacak olan otelin yapımı, yer tesliminden itibaren 6 ay içerisinde inşaat ruhsatı alınıp temeli atılarak, 4 yıl içerisinde tamamlanması şartı ile şehrimize kazandırıyoruz. Yapılacak olan 5 yıldızlı otel Turizm ve Sağlık Bakanlığı Termal Otel ve Termal Sağlık Merkezleri yönetmeliğine uygun mekânlar ve minimum TSE standartlarında olacak. Ayrıca 5 yıldızlı otel içerisinde; toplantı salonları, açık ve kapalı balo salonu, erkek-kadın termal havuzlar, yüzme havuzları, SPA ve Wellness merkezi, eğlence amaçlı oyun alanları, alacarte restoran, kafe ve termal sağlık merkezi gibi birçok alan bulunacak.İnşallah söz verdiğimiz üzere Ilgın’ımızı Konya’nın en güzel termal tatil şehri haline getiriyoruz. Ilgın’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Kaynak: Haber Merkezi
Reklam alanı
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları
Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya
bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.
⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!
👏
18
❤️
3
😊
3
😡
1
👎
3
😂
3
😢
1
😲
1
Toplam 33 tepki
Konya Büyük şehir 5 yıldızlı otele onay vermez , boşuna uğraşmayın 5 yıldızlı otelde içki servisi olur.
Recep Konukda yapacam demişti zamanında hatta arsayı bile almıştı sonra yanıdaki arsalarıda istedi yokuşa sürdü kaldı proje,arsayı belediye yıllarca uğraşıp Recep Konuktan geri aldı yeniden ihale yaptı,Recep konuğa verilen ihalede otel şartı yoktu ve süre yoktu bu ihalede şart ve süre konmuş bu gayet iyi inşallah yapılır ama umudum yok..
HAYIRLI UĞURLU OLSUN...
Olmasi gereken bi gelisme.Ilgınımızla gurur duyuyoruz.
Yorum Yap
Yıldız Tilbe'den Hülya Avşar açıklaması geldi
Serumlara zehir kattı, 12 hasta öldü: Doktora müebbet hapis cezası
Konya'da 3 yaşındaki çocuğunu canice katletmişti! İşte cezası...
Dünürden kan donduran telefon: "Gel cenazeni götür"
Selçuklu’nun tarihi ve kültürel mekanları Şeb-İ Arus boyunca yoğun ilgi gördü
Küçükkumköprü Caddesi’nde sıcak asfalt çalışması tamamlandı
Konya'da iki kişinin öldüğü Taşoluk Apartmanı davasında yeni gelişme
Merkez Bankası rezervleri arttı
Mesleğe 1 sene önce başlamıştı.. Duruşmaya giden genç avukat kazada hayatını kaybetti
Yenidoğan bebeklerin tanı ve tedavileri yapay zekayla belirlenecek
Yılbaşı alışverişlerinde "sahte indirimlere" karşı uyarı
Asgari ücrette ikinci toplantı
Haber Ara