DOLAR : 42,83₺
EURO : 50,12₺
STERLİN : 57,41₺
GRAM : 6.006,51₺
ÇEYREK : 9.877,92₺
CUMHURİYET : 39.193,21₺
Güncel

Konya'nın cazibe merkezi: 9 noktadan oluşan Yeni Turizm Destinasyonu!

Eklenme: 23.02.2024 - 19:50 Güncelleme: 23.02.2024 - 20:04

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, beş yıllık süreçte ortaya koydukları tüm çalışmaları, yatırımları ve projeleri kamuoyuyla paylaştı. Meram'ın kazandığı en değerli yatırım olan 'Yeni Turizm Destinasyonu' hakkında bilgi verdi.

Konya'nın cazibe merkezi: 9 noktadan oluşan Yeni Turizm Destinasyonu!
Reklam alanı

Başkan Kavuş, Meram’ın bu dönemde kazandığı en değerli yatırımlardan biri olan ve 9 noktadan oluşan Yeni Turizm Destinasyonu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

 

“Anadolu’nun en eşsiz güzellikteki bu gezi-turizm ve tarih aksı Meram Bağları ile başlıyor. Yeni Meram Caddesi ve Yaka Caddesi'nin kesişiminde yer alan 18 bin metrekarelik arazide yapılan çalışma ile tarihi Meram Bağlarını yeniden canlandırdık. Meram Bağı’nın hemen batısında bulunan Dere Mahallesi’nde 20 bin metrekarelik araziye Meram Belediyesi tarafından kurulan Lavanta Bahçesi, misafirlerine doyumsuz güzellikte anlar yaşatıyor."

 

Konya'nın cazibe merkezi!

Konya’da güzelliği ve efsaneleriyle yüzyıllardır cazibe merkezi olan Kızlar Kayası’nı turizme kazandırdığını aktaran Kavuş,  Aydın Çavuş Seyir Tepesi’ni yeniden projelendirip şehir hayatına kazandırdıklarını da aktardı.

 

Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor
Başkan Kavuş, Tavusbaba Türbesi ve Camiinin çevre düzenlemesi ile muhteşem bir güzelliğe kavuştuğunu söylerek şunları ekledi:

 

"Hem mimarisi hem estetik görüntüsü hem de doğal güzelliği ile ender alanlardan biri olan Tarihi Meram Köprüsü, yakında açılışını gerçekleştirecekleri Şehir ve Yaşam Kültürü Müzesi, üç farklı konsepti bünyesinde bulundurmasıyla Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan 80 Binde Devr-i Alem Parkı, ateşli ateşsiz piknik alanlarından çocuk oyun gruplarına kadar bir çok alanda hizmet vermenin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlere de ev sahipliği yapan Meram Dutlu Millet Bahçesi bu destinasyonun parçaları oldu.”

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 7
❤️ 1
😊 5
😡 8
👎 16
😂 0
😢 1
😲 1
Toplam 39 tepki

Yorumlar

  • Mahalle sakini 663 gün önce

    İt kopuk sarhoş berdus dan kurtuldu şimdi polis de devriye atıyor

  • konyalı vatandaş 664 gün önce

    ESKİ MERAMI YOK ETTİNİZ DOĞALLIĞINI SİLDİNİZ TARİH SİZLERİ AFFETMEYECEK. HER DOĞAL GÜZELLİĞİ RANT UĞRUNA SİLDİNİZ

  • MUSTAFA ŞAHİN 664 gün önce

    5 yılda ne çooooook şey yapmış, yazık çooook yazık

Yorum Yap