Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'nın bu ilçesinde bir ilk! Bölge devlet hastanesinde artık sağlık kurulu raporu verilebilecek

Kulu Bölge Devlet Hastanesinde Sağlık Kurulu Birimi açıldı. Hastane de bir çok kuruma ait sağlık raporları kurul kararı ile verilebilecek.

Konya’nın bu ilçesinde bir ilk! Bölge devlet hastanesinde artık sağlık kurulu raporu verilebilecek

Anjiyo ve Emardan sonra Kulu Bölge Devlet Hastanesi sağlıktaki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Hastane de 12 Eylül 2024 tarihinde sağlık kurulu birimi tarafından ilk toplantı gerçekleştirilerek hizmet vermeye başlayacak. 

Gerçekleşecek olan toplantı çerçevesinde 
Erişkin Engelli Sağlık Kurul Raporu, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ait işlemler, Askeri Kurumlarda sivil personel olarak göreve başlama, Malulen Emeklilik, İş Kazası, Vergi İndirimi, Silah Ruhsatı, Silahlı-Silahsız Özel Güvenlik, TC. Devlet Demiryolları çalışanlarına ve göreve başlayacak olan personellerine ait işlemler, Tüm Resmi kurumlardan talep edilen Durum Bildirir Raporlar, Atamada kullanmak için Durum Bildirir raporlar, Tüm Cezaevi çalışanlarına yönelik ve hükümlüleri için talep edilen raporlar, Üniversite giriş, İhtisas ve Akademisyen olarak göreve başlama ve özellik arz eden okullar için Okula giriş raporları kararlar neticesinde verilebilinecek. 

Kulu Bölge Devlet Hastanesi tarafında yapılan açıklamada sağlık raporları için adım adım yapılacak olan işlemler paylaşıldı. İşte detaylar...

'Ne zaman hizmete açılacak ?'

Hastanemizde, sağlık raporları ve bununla ilgili işlemler için Sağlık Kurulu birimimiz açılmış olup 12.09.2024 tarihi itibari ile hizmet vermeye başlayacaktır.

Sağlık Kurulunda;

Erişkin Engelli Sağlık Kurul Raporu, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ait işlemler, Askeri Kurumlarda sivil personel olarak göreve başlama, Malulen Emeklilik, İş Kazası, Vergi İndirimi, Silah Ruhsatı, Silahlı-Silahsız Özel Güvenlik, TC. Devlet Demiryolları çalışanlarına ve göreve başlayacak olan personellerine ait işlemler, Tüm Resmi kurumlardan talep edilen Durum Bildirir Raporlar, Atamada kullanmak için Durum Bildirir raporlar, Tüm Cezaevi çalışanlarına yönelik ve hükümlüleri için talep edilen raporlar, Üniversite giriş, İhtisas ve Akademisyen olarak göreve başlama ve özellik arz eden okullar için Okula giriş raporlarını kapsar.

Başvuru İşlemleri;

Erişkin Engelli Sağlık Kurulu raporu almak için talepte bulunan kişinin kurumlardan üst yazı ile sevk edildiyse Gelen Evrak biriminden kayda alınır ve HBYS üzerinden Sağlık Kurulu Birim sorumlusuna evrak kaydı düşer. Resmi yazısı yok ise Sağlık Kurulu Danışmasından temin edilen dilekçe ile başvuruda bulunulur. 

Sağlık Kurulu Kayıt İşlemleri;

Sağlık Kurulu Kayıt Birimi Sekreteri tarafından talep dilekçesi kontrol edilir ve Sağlık Kurulu Kayıt defterine kaydı alınır. Engelli Sağlık Kurulu Raporu Ücretlendirmesi Bilgilendirme ve Onam Formu imzalatılır, kişinin hastalıklarına yönelik tüm tahlil, tetkik, patoloji ve görüntüleme raporları ve TC. Kimliği teslim alınır kontrolden geçirilir. Kayıt sekreteri HBYS sistemi üzerinden kimlik bilgilerini güncelleyerek hasta kaydını oluşturur, hastanın fotoğrafı web cam görüntüleme ile kayıt sekreteri tarafından çekilerek kimlik eşleştirmesi yapılır. HBYS sistemine yüklenerek kayıt numarası oluşturulur. Fotoğrafı çekilmiş hastanın tetkik birimlerinde de görüntülü kimlik eşleştirmesi ile işlemleri yapılır. Hastalıklarına yönelik ilgili branşlara HBYS üzerinden sevki yapılır. Muayenelerine yönelik barkod basılarak verilir. Hasta Polikliniklere yönlendirilir.

Ücretlendirme işlemleri; Kamu Sağlık Hizmetleri ve Sağlık Turizmi, Turistin Sağlığı Kapsamında Sunulan Sağlık Hizmetleri Fiyat Tarifeleri Usul ve Esasları çerçevesinde işlem tesis edilir. Engelli Raporları müracaat şekillerine göre ücretlendirilir. Kişisel Engelli Raporu ücretsizdir. Kurum sevkli olan hastaların ücretlendirmesi kurumlara yapılır. Vergi İndirimi ( ÖTV + Özel Tertibatlı Araç) gibi engelli raporu talepleri ücretli olarak açılır. Kurum veya kişisel olarak verilmiş olan raporlara yapılan itirazlar tekrar değerlendirme için sevk edildiğinde yönetmelik gereği ücretli olarak kayıt altına alınmaktadır. Hastalar, hastanemiz ücretli veznesine yönlendirilir. Ücret ödemesi yapıldıktan sonra kişinin sevki ilgili polikliniklere HBYS üzerinden iletilir. 
Hasta Muayene İşlemleri; Hastalar yapılan sevklerine göre Sağlık Kurulu Polikliniklerinde muayene edilir. İlgili branş doktoru tarafından HBYS sistemi üzerinden yapılan hasta kaydı açılır. Hasta Fotoğrafı, T.C. Kimliği kontrol edilerek muayene işlemlerine geçilir. İlgili Branş doktoru tarafından yapılan muayene bulguları HBYS sistemine ve E-Rapor sistemine girilir. Hastanın puanlaması, tanılarının karşılığı Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre verilir. HBYS sistemine işlenir ve kayıt altına alınır. Hasta hakkındaki puanlamayı ve muayene bulgularını göremez.

Hasta Evrak Teslimi; Muayene, tahlil ve tetkikleri sonuçlandıktan sonra hasta Sağlık Kurulu birimine tekrar gelir ve ilgili sağlık kurulu sekreteri tarafından muayene bilgileri, ICD.10 kodları, puanlaması ve mükerrer puanlama veya yanlışlar olup, olmadığı kontrol edilir. Raporun ön çıktısı alınır takip eden ilk heyet günü ve saati için hastaya randevu oluşturulur. Hastanın tüm tıbbi belgelerinin örnekleri heyete sunulmak üzere teslim alınır.
Sağlık Kurulu E-Rapor İşlemleri; Hastanın E-Rapor sistemine işlenmiş muayene bulgularını ve puanlamasını içeren ön rapor çıktısı alınır. Sağlık kurulu çalışanları tarafından “E-Rapor Sağlık Kurulu tanımlaması” yapılır. Heyete katılım sağlayacak branş doktorlarının isimleri “E-Rapor Sağlık Kurulu Hekim tanımlama” kısmından oluşturulur. Randevu verilen hastaların dosyaları “E-Rapor Hasta tanımlama ”kısmından E-Rapor sistemine bilgi aktarımı sağlanır. Her hastanın almış olduğu engelli puanları “Balthazar formülü” ile hesaplanarak ön kayıt altına alınır. Bu işlem her heyet için ayrı ayrı tanımlama yapılarak oluşturulur. (Ertan Özkök)


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • IK
    İRFAN KOÇ
    12 gün önce

    Kulu'nun Bakanı vardı yaptı.Kadınhanı'nın da var Bakanı bakalım ne yapabilecek.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”