Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'nın bu belediyesi vatandaşın 56 bin başvurusunu çözüme kavuşturdu

Vatandaşın belediyeye çok daha hızlı erişilebilmesini sağlayan uygulamaları ve hizmet anlayışı sayesinde Karataylılar belediyeyi ilgilendiren her türlü taleplerini veya sorunlarını hızlı bir şekilde çözüme kavuşturabiliyor. Bu kapsamda Karatay Belediyesi, bugüne kadar olduğu gibi 2023’te de vatandaş ile arasındaki iletişimi daha da güçlendirdi ve bünyesindeki Hizmet Masası, Karatay Belediyesi Bilgi Yönetim Sistemi (KBYS), CİMER ile WhatsApp gibi daha birçok uygulamayla vatandaşın 56 bini aşan başvurusunu alarak çözüme kavuşturdu.

Konya’nın bu belediyesi vatandaşın 56 bin başvurusunu çözüme kavuşturdu

Karatay’da ulaşılabilir ve katılımcı belediyecilik anlayışı büyük bir başarıyla uygulanıyor. 
Fiziki ve altyapı belediyecilik uygulamalarıyla örnek çalışmalara imza atmaya devam eden Karatay Belediyesi, sosyal belediyecilikte de vatandaşa daha etkin, çözüm odaklı, etkileşimli ve kaliteli uygulamalarla vatandaşa hizmet ediyor. Bu kapsamda vatandaşla iletişimi arttırarak belediye hizmetlerine ayna olan Karatay Belediyesi, sosyal mecra ve teknolojik alanda etkin iletişimi sağlayıp, kurumsal imajın gücüne model oluşturuyor.

Karatay Belediyesi bünyesinde hizmet veren Hizmet Masası; yüz yüze görüşme, Başkan’a Mesaj, Web Sayfası, E-Posta, Whatsapp İhbar Hattı, CİMER ve Karatay Belediyesi tarafından geliştirilen Karatay Belediyesi Bilgi Yönetim Sistemi (KBYS) gibi yenilikçi sistemlerle vatandaşlardan gelen istekler, talepler veya öneriler kabul ediliyor.


TÜM İSTEKLER, TALEPLER VEYA SORUNLARLA İLGİLİ BAŞVURULAR HALKLA İLİŞKİLER UZMANLARI TARAFINDAN TEK TEK ANALİZ EDİLİYOR
Karatay Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren “Hizmet Masası”nda görevli halkla ilişkiler uzmanları, alınan ve büyük bir hassasiyetle tasnif edilen tüm istekler ile talepleri önce belediyenin ilgili birimlerine yönlendiriyor. Birimlerden gelen bilgilendirme cevapları da başvuru sahibi vatandaşa ileterek vatandaşın söz konusu şikâyeti veya sorunu kolayca çözümleniyor.


Karatay Belediyesi Halka İlişkiler Müdürlüğü, yılın belirli dönemlerinde veri havuzundan aldığı talepleri mahalle, iş kolu, istek ve şikâyet bazlı sınıflandırarak analiz ediyor; söz konusu talep ve şikâyetlerin yönelimlerine göre ilgili müdürlükleri bilgilendiriyor. Bunun yanı sıra saha araştırmaları ile vatandaşların istekleri en sağlıklı şekilde planlamalara dâhil edilip, bilgi yönetim sistemine gelen verilerle sürekli kıyaslanıyor.


KARATAY’DA BAŞARI ORTALAMASI YÜZDE 99,7
Karatay Belediyesi’nin yıllık tüm birimlerden aldığı taleplere yönelik gösterdiği başarı ortalaması 2023 yılında yüzde 99,7 seviyelerine ulaştı. Sisteme kayıt edilen vatandaşın 23 bin 560 talebi çözüme ulaştı. Yine vatandaşlar tarafından Hizmet Masası üzerinden 46 bin 978 başvuruda bulunuldu. Belediyenin WhatsApp hattı ve sosyal medya kanalları üzerinden yıl boyunca iletilen 13 bin 875 mesaja anlık dönüş sağlandı. Vatandaşlar diğer kanallarla birlikte 2023 yılı boyunca toplamda 56 bin başvuru ile istekleri veya sorunları için Karatay Belediyesi’ne başvurdu.

 

VATANDAŞA DÖNÜŞLER KISA SÜREDE SAĞLANIYOR
Karatay Belediyesi’nin 2023 yılında anlık taleplere dönüş sağlama süre ortalaması 30 dakika ile 75 dakika arasında gerçekleşirken, kısa vadeli taleplere dönüş sağlama süre ortalaması 1 saat ile 4 saat arasında oldu. Vatandaşın uzun vadeli planlama gerektiren taleplerine dönüş sağlama süre ortalaması ise 4 ile 6 gün arasında gerçekleşti.

 

AMACIMIZ HEMŞEHRİLERİMİZE DAHA HIZLI HİZMET SAĞLAMAK
Amaçlarının vatandaşlara daha hızlı ve daha kolay hizmet vermek olduğunu dile getiren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, belediye bünyesinde oluşturdukları pek çok birim ve sistem üzerinden vatandaşların her türlü taleplerini karşılamak için profesyonel bir ekip ve teknolojiyle çalıştıklarını söyledi.


Başkan Hasan Kılca, “Tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte hemşehrilerimizin memnun olduğu, taleplerine çözüm bulduğu bir çalışma prensimiz var ve bunu uygulamak adına tüm gayretimizi ortaya koyuyoruz. Tüm birimlerimiz, vatandaşlarımızdan gelen başvuruları hızlı bir şekilde çözümlüyor. Vatandaşlarımızın kaliteli ve iyi bir hizmete erişimini kolaylaştırıyor, vatandaşımızın belediye yönetimine katılımını sağlıyoruz. Aynı zamanda bilgilerin gizliğini esas alarak güvenli bir iletişimi kullanıyoruz.  Belediye bünyemizde oluşturduğumuz pek çok birim ve sistem üzerinden vatandaşların her türlü taleplerini karşılamak için profesyonel bir ekip ve teknolojiyle çalışıyoruz. Hizmet ve projelerimizi vatandaşlarımızın önceliğine göre belirledik. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatandaşlarımızın kaliteli ve iyi bir hizmete erişimini kolaylaştıracağız” dedi.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Elif Sağlam
İnternet Editörü

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 2
  • 2
  • 1
  • 1
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English