Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'nın bu belediyesi önemli bir anlaşmaya imza attı

Çevreci, Sıfır Atık ile yenilenebilir enerji yatırımları ve projeleriyle bugüne kadar önemli işlere imza atan Karatay Belediyesi, bu çabalarını bir üst aşamaya taşıyacak önemli bir anlaşmaya imza attı.

Konya’nın bu belediyesi önemli bir anlaşmaya imza attı

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, dünyanın en büyük kentsel iklim ve enerji inisiyatifi “İklim ve Enerji İçin Küresel Belediye Başkanları Sözleşmesi”ni (GCoM) imzaladı.

Karatay Belediyesi böylece, Türkiye’nin de imzaladığı Paris İklim Anlaşması’yla yürüttüğü iklim değişikliğiyle mücadelesine katılıyor. Anlaşma; iklim değişikliği etkilerinin daha iyi anlaşılması, Karatay Belediyesi’nin sürece en uygun düzeyde uyum sağlamasına yönelik stratejiler geliştirmesi ve süreci akılcı politikalara dönüştürmesi açısından önem taşıyor.Karatay Belediyesi, “Avrupa Birliği (AB) İklim ve Enerji İçin Belediye Başkanları Sözleşmesi”ni (GCoM) imzaladı.


AB İklim ve Enerji İçin Belediye Başkanları Sözleşmesi (GCoM), iklim ve enerji hedeflerinin uygulanmasını gönüllü olarak taahhüt eden yerel yönetimlerin bir araya getirilmesi amacıyla kuruldu. Karatay Belediyesi, söz konusu sözleşmeyi imzalamasıyla; Türkiye tarafından da imzalanan Paris İklim Anlaşması’nın hedeflerini sağlamak için belirlenen taahhütlere uyarak gönüllü olarak iklim değişikliğiyle mücadeleye katılmış oldu. 

Karatay Belediyesi bu anlaşmayla; Türkiye’de sera gazı emisyonunu azaltmak, iklim değişikliğinin etkilerine hazırlanmak, sürdürebilir enerjiye erişimi arttırmak ve bu amaçlar doğrultusunda ilerlemeyi takip etmek için önemli fırsatlar yakalamış oluyor. Yine Karatay Belediyesi; iklim yönetişiminin yerel düzeyde artan önemini de bir kez daha ortaya koyarak, dünya çapındaki şehirlerin etkili iklim stratejilerini de hayata geçirmesi için önemli aşama kaydedecek. 


Dünyada küresel emisyonun, yani sera gazı salınımını sıfıra indirme hedefine aktif olarak destek verecek olan Karatay Belediyesi ayrıca; iklim değişikliğinin etkilerinin azaltılması ve iklim değişikliğine uyum sağlamak için de çalışmalar yürütecek.


Öte yandan İklim ve Enerji İçin Belediye Başkanları Sözleşmesi (GCoM) yetkilileri ve Türkiye sorumluları, 26-27 Haziran’da Karatay’da olacak. Karatay Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek UCLG-MEWA’nın Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılacak olan GCoM yetkilileri, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca tarafından imzalanan sözleşme sürecini ve yürütülecek çalışmalar konusunda bilgi verecek, sunumlar gerçekleştirecek. 


Bu arada UCLG-MEWA Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın yerel düzeyde izlenmesine yönelik olarak da Karatay Belediyesi; 2021’de hazırladığı Gönüllü Yerel Değerlendirme Raporu’nu (LVR) BM’ye sunmuş ve bu konuda da Türkiye’de öncü ve örnek belediyeler arasındaki yerini almıştı. 

 

HEDEFİMİZ GELECEĞE TEMİZ VE YAŞANABİLİR BİR DÜNYA BIRAKMAK
Çevre dostu ve yenilenebilir enerjiye dair birçok projeyle bugüne kadar Karatay’ı geleceğe taşıdıklarına vurgu yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, çevreye ve doğaya sahip çıkan belediyecilik anlayışından ödün vermeden etkin bir gayretin içinde olduklarının altını çizdi. 


Bu kapsamda imzaladıkları İklim ve Enerji İçin Belediye Başkanları Sözleşmesi”nin önemine değinen Başkan Hasan Kılca şu değerlendirmelerde bulundu; “Karatay Belediyesi olarak çevreye önem veren, doğanın korunması konusunda oldukça hassas davranan ve bu konuda pek çok projeler üreten bir anlayışa sahibiz. Çünkü küresel ısınmanın iklim üzerinde yıkıcı etkilere neden olduğunun farkındayız. Özellikle sera gazı emisyonlarının küresel ölçekte artmaya devam etmesi halinde geleceğin hepimiz için önemli sorunlar oluşturacağı görülebiliyor. Bunun önüne geçebilmek adına Karatay Belediyesi olarak bugüne kadar Sıfır Atık ile ilgili birçok çalışmayı hayata geçirdik. Yenilenebilir enerji konusunda da ilçemizde Güneş Enerji Santralleri (GES) kuruyoruz. Şimdi de tüm bu çalışmalarımızı bir üst aşamaya taşıyarak, Avrupa’nın yanı sıra ülkemizde de bazı yerel yönetimlerin taraf olduğu İklim ve Enerji İçin Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne imza attık. Bu anlaşmayla sadece şehrimize ve Karatayımıza olan hassasiyetimizi ortaya koymuş olmuyoruz. Aynı zamanda ülkemizin de imzaladığı Paris İklim Anlaşması’na ve bu anlaşmanın belirlediği hedeflerin yerine getirilmesi için de belediye olarak dahil olmuş oluyoruz. Yani yerelde yakaladığımız başarı çıtamızı hem daha geliştirmek hem de daha ileriye taşıyıp örnek hizmetlerimizin sayısını artırmak için gayret etmiş de oluyoruz. Bu arada Karatay Belediyesi olarak, 26-27 Haziran tarihleri arasında UCLG-MEWA’nın Yönetim Kurulu Toplantısı’na ev sahipliği yapacağız. Bu programı da hem ülkemizin hem de belediyemizin geldiği aşamaların ortaya konması açısından önemsiyoruz”  (Veli Şengül)

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 3
  • 3
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (3)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • K
    köylü
    105 gün önce

    Kadınhanında Belediye Başkanlığımda arıtma tesisini Alman Konrad vakfına yaptırdım şimdi arıtma tesisi etrafında tarlalar arıtma suyu ile sulanmaktadır.Kadınhanına gelirseniz görebilirsiniz.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • SO
    Sırıddatlı Oguzsoyu
    106 gün önce

    Arıtılmış su ile kanalizasyon suyu tekrar evlere veriliyor ya stril hale geldi diye. Bir damla idrar suya düşünce necis oluyor ise, bu su nasil evlere geri verilip, abdest hatta gusul abdesti alıyor yemek kabları yıkıyoruz. Bu necis bir su deyilmi. İcindeki tüm hap artıkları bulunan bu nasıl temizleniyor ki. Tam teşekküllu devlet ve diyanet resmi acıklama yaparmı yoksa tüm imamlarda bizim gibi mi dinden uzaklaşan bazı şehirlerde ki insanların vebalini acaba bu sular ı tekrar şehir şebekesine verenler ahiretini nasıl bir hesab bekledigini düşündümü ki

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • A
    Aybars
    105 gün önce

    Yeraltından içtiğin su nerden geliyor sanıyorsun?

    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”