Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya için durum kritik! En fazla borcu olan iller açıklandı

2024 yılının ilk yarısında, bireysel kredi kartı borcunun en fazla arttığı il Konya olurken, en az artış Tunceli'de gerçekleşti. Bunun yanı sıra, en çok bireysel kredi kartı borcu olan ilk üç il İstanbul, Ankara ve İzmir olarak sıralandı.

Konya için durum kritik! En fazla borcu olan iller açıklandı

Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) en son yayımladığı rapora göre, bankalara borcu olan vatandaşların sayısı 40 milyon 67 bine ulaştı. 2024 yılının ilk yarısında, 81 ilde kredi kartı borçları ortalama yüzde 23, ek hesap borçları ise ortalama yüzde 71 oranında arttı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) ikinci çeyrek Fintürk verileri, 81 ildeki banka borçlarının hızlı artışını gözler önüne serdi. 2024 yılının ilk 6 ayında bireysel kredi kartı borçlarındaki en hızlı artış, yüzde 49.2 ile Konya'da gerçekleşti. Konya'yı, kart borcunu yüzde 33.2 oranında artıran Muğla ve yüzde 31.2 artışla Antalya izledi.

2024 yılının ilk yarısında borç riskinin en fazla arttığı iller belirlendi. Bireysel kredi kartı borcunda Konya, kredili mevduat hesaplarının kullanımında ise yüzde 85 artışla Giresun öne çıktı. Kredi kartı borçları en az yüzde 10.4 artışla Tunceli’de gerçekleşirken, kredili mevduat hesaplarında en düşük artış yüzde 46 ile Şırnak’ta kaydedildi.

Aralık 2023’e kıyasla Haziran 2024 sonu itibarıyla, bireysel kredi kartı borçları yaklaşık yüzde 26.4 artarak 1 trilyon 498.6 milyar TL'ye ulaştı. Yılın ilk yarısında, vatandaşların bireysel kredi kartlarına olan borcu 313.5 milyar TL arttı.

1.8 TRİLYON TL’YE DAYANDI

Yılın ilk yarısında, toplam kredili mevduat hesabı (KMH) borcu yüzde 70 oranında artarak 290 milyar 555 milyon TL'ye ulaştı. Ek hesap olarak da bilinen KMH'lardaki 6 aylık borç artışı ise 119.5 milyar TL oldu. Böylece vatandaşın borç defterine 6 ayda toplam 433 milyar TL eklendi ve toplam borç 1 trilyon 798.2 milyar TL'ye çıktı.

BDDK’nın 6 aylık raporuna göre, bireysel kredi kartı borçlarında en borçlu il İstanbul oldu. 396.6 milyar TL ile zirvede yer alan İstanbul’u, 136.9 milyar TL kredi kartı borcuyla Ankara ve 97.5 milyar TL ile İzmir takip etti.

Kredi kartlarında en az borcu olan il, 796 bin TL ile Ardahan oldu. Ek hesaplarda da tablo değişmedi; İstanbul 65.3 milyar TL kredili mevduat hesabı (KMH) borcu ile başı çekti. İstanbul’u 26.6 milyar TL KMH borcu ile Ankara ve 20 milyar TL ile İzmir izledi. Bayburt ise 207 bin TL KMH borcu ile son sırada yer aldı.

 


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”