Konya'nın bazı ilçelerinde kar yağışı etkili olurken, bazı bölgelerinde ise soğuk hava etkili oluyor. Soğuk havalar özellikle sıcaklığın hissedilir derecede azaldığı kent merkezinde etkisini sürdürüyor. Soğuk havalarla birlikte gizli buzlanma tehlikesi de artıyor. Bu nedenle Konya Emniyetinden sürücülere uyarı geldi.
Kış aylarının gelmesiyle birlikte yollarda gizli buzlanma tehlikesi de artıyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde, hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte yollarda oluşan ince buz tabakası, sürücüler için büyük risk oluşturuyor.
Gizli Buzlanma Nedir?
Genellikle 0 ila -10 derece arasında meydana gelen gizli buzlanma, yağan yağmur veya kar sularının bu derecelerde donmasıyla oluşuyor. Gizli buzlanma gözle görülmeyen, ince ve saydam bir buz tabakasıdır. Bu nedenle sürücüler tarafından fark edilmesi oldukça zordur.
KONYA EMNİYETİ UYARDI
Konya'nın bazı ilçelerinde kar yağışı etkili olurken, bazı bölgelerinde ise soğuk hava etkili oluyor. Bu nedenle gizli buzlanma söz konusu olurken, Konya Emniyet Müdürlüğünden sürücülere uyarı geldi.
Konya Emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklamada,"Dikkat: Gizli Buzlanma! Yollarda görünmeyen buzlanma tehlikesi var. Hızınızı azaltın, takip mesafesini koruyun ve dikkatli sürün!" denildi. (Veli Şengül)
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
neden önlem alınmıyor. bunu soran kişi yok mu?
Yorum Yap
Kamyonun çarptığı 6 yaşındaki bisikletli çocuk hayatını kaybetti
"3I/ATLAS" kuyruklu yıldızı yarın Dünya'ya en yakın noktadan geçecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ne layık görülenleri kabul etti
İletişim Başkanı Duran'dan Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'ne ilişkin açıklama
GAİN Medya soruşturmasında 3 şüpheli hakkında tutuklama talebi
Peynir yemek demans riskini azaltabilir
Kaçak ağaç kesimine karşı ormanlar 7 gün 24 saat korunuyor
Levent Arkan'a saldırı olayında 4 şüpheli tutuklandı
İçişleri Bakanı Yerlikaya: Konya Anadolu'nun en büyük kenti
Halası ve kuzenini öldüren sanığa müebbet ve 25 yıl hapis cezası
Bakan Bolat: Enflasyonda son 48 ayın, yani 4 yılın en düşük rakamlarına geldik
Posta ve hızlı kargo taşımacılığında gümrük işlemleri güncellendi