Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'daki bu üniversitede 20 bin müdahale yapıldı

Konya'da modern donanımı ve uzman ekibiyle günün her saati hizmet veren Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde geçen yıl, 20 bin hasta ve yaralı hayvana sağlık hizmeti verildi.

Konya’daki bu üniversitede 20 bin müdahale yapıldı

Üniversite bünyesinde ön muayene odaları, görüntüleme üniteleri, ameliyathaneleri, laboratuvarı ve aşı birimleriyle 11 bin metrekare alanda tam kapasite hizmet sunan hastanede, buzağı, inek, koyun, keçi gibi çiftlik hayvanlarının yanı sıra kedi, köpek, egzotik ve kafes hayvanlarının da tanısı konulup tedavileri yapılıyor.Hastaneye gelen yaralı ve hasta hayvanları sağlığına kavuşturmak için mücadele eden veteriner hekimler, birçok önemli cerrahi operasyon da gerçekleştiriyor.İç hastalıkları, cerrahi, suni tohumlama, doğum ve jinekoloji alanlarındaki kliniklerde hizmet verilen hayvan hastanesinde, ameliyat sonrası hasta bakım, karantina ve izolasyon üniteleri de yer alıyor.Yaklaşık 5 bin cerrahi operasyon girişimi yapıldı
Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Fatma Satılmış,2013'ten itibaren hasta sayısında ivmeli artış yaşandığını söyledi.Satılmış, hastanenin modern donanımı ve uzman kadrosu sayesinde tedavilerde yüksek başarı oranı yakaladıklarına dikkati çekti.Özellikle birçok müdahalede bulunabildiklerini anlatan Satılmış, şöyle konuştu:"Akla gelebilecek, insanlarda yapılan, 'Hayvanlarda bu da yapılabiliyor mu?' denebilecek her türlü operasyonu burada uyguluyoruz. Hafta sonu ve mesai saatleri dışında gelenler dışında, acil servis kliniğine 3 bin hasta geliyor. İç hastalıklarına 6-7 bin, cerrahiye 5 bin hasta geliyor. Cerrahiye gelenlerin yüzde 70'ine operasyon gerçekleştiriliyor. Genelde riskli doğumlar olduğu için bunları da operasyon olarak düşünebiliriz. Yani yaklaşık 5 bin operasyon yapıldı diyebiliriz. Aşı için 3-4 bin, çipleme için 500 hayvan geldi."Pet hayvanları, çiftlik hayvanlarını geçti
Satılmış, tarım ve hayvancılığın yaygın olduğu kentte çiftlik hayvanlarının oluşturduğu hasta çoğunluğunun, salgınla birlikte evcil hayvanlara geçtiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:"Hastanemize 2019'da 18-19 bin hasta gelirken, 2020 ve 2021 yılında hasta sayımız 23 binlere kadar çıktı çünkü pandemide pet hayvanı sahiplenenlerin sayısı arttı. Özellikle sahiplenilen hayvanların yüzde 90'ını kediler oluşturuyor. Pandemiye kadar ortalama 15 bin civarında hasta gelirken, sonrasında 20 binin altına hiç düşmedik. Pandemiden önce çiftlik hayvanları çoğunluktaydı. Sonrasında yoğunluğumuz pet hayvanlarına geçti. Son yıllarda egzotik hayvanlar da çok gelmeye başladı. İguana, kuş, tavşan, ginepig, yılan, kaplumbağa gibi hayvanlar geliyor. Bazen bizim bile ilk defa karşılaştığımız egzotik hayvanlar gelebiliyor."


Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 5
  • 3
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”