İşte o sıra dışı mahalle isimleri
Kıllar
Konya’nın Yunak ilçesine bağlı olan bir mahalledir. İl merkezine 140 km uzaklıkta olan mahalle İlçe merkezine 19 km uzaklıktadır. 2012 yılı verilerine göre mahallenin nüfusu 418 olarak belirtilmekte.
At Kafası (Yeşilyurt)
Konya’nın Kulu ilçesinde yer alan eski adı ile bir hayli tuhaf olan At Kafası mahallesi şuan ki ismi ise Yeşilyurt olarak kayda geçmekte olup 2019 yılı verilerine göre mahallenin nüfusu 889 olarak belirtilmekte.
Burunsuz
Konya’nın Hüyük ilçesine bağlı olan bir mahalledir. 2019 yılı verilerine göre mahalle nüfusu 594 olarak belirtilmekte.
Kelhasan
Konya’nın Cihanbeyli ilçesine bağlı olan bir mahalledir. 2019 yılı verilerine göre mahallenin toplam nüfusu bin 103 olarak belirtilmekte.
Böğrüdelik
Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde yer alan ilçe merkezine 35 km uzaklıkta Konya il merkezine ise 135 km uzaklıkta olan bir mahalledir. 2012 yılı verilerine göre mahalle nüfusu 352 olarak belirtilmekte.
Böğrüdelik köy halkı, Sibirya'da Omsk bölgesinde yaşamaktayken Çarlık Rusya dönemi soykırıma maruz kalmışlar ve çok az bir kısmı canını zor kurtarıp vatanlarını bırakmak mecburiyetinde kalmışlardır. Köy halkı Sibirya Tatarları, Sibirya Türkleri, Mişer Tatarları, Sibiryalılar olarak da adlandırılır. Dil olarak Sibirya Türkçesi konuşurlar.
Beşkardeş
Konya’nın Kulu ilçesine bağlı olan bir mahalledir. Konya iline 136 Kulu ilçesine 17km mesafededir. 2000 yılı verilerine göre mahalle nüfusu bin 213 olarak belirtilmekte.
Başgötüren
Konya’nın Karatay ilçesine bağlı bir mahalledir. Daha önceleri Sürüç köyüne bağlı bir mahalle iken daha sonra ise bu durum değişmiştir. 2019 yılı verilerine göre mahalle nüfusu 162 olarak belirtilmekte.
Yağlıbayat
Yağlıbayat, Konya iline bağlı, Aksaray yolu üzerinde, merkeze 76 kilometre uzaklıkta bir (KIRIM TÜRKÜ) Tatar köyüdür. Yakınında bulunan yerleşim yeri, antik dönemde, "kutsal baba" anlamına gelen Savatra olarak anılmakta.
MÖ 4. yüzyıl yerleşim izleri bulunmakta. Önemli bir antik kent olan Savatra kendi adına para basmıştır. MÖ 27'de Romalıların eline geçmiştir. Kalıntılardan Roma döneminde mamur olduğu anlaşılmaktadır. Bizans ve daha sonra Selçuklu Hanedanı hakim olmuştur, 1398'de Konya'yla birlikte Osmanlı devletinin hakimiyetine geçmiştir. Eski Osmanlı haritalarında buranın adı Bali Bayat olarak geçmektedir. Köyün güney doğusunda bir kale ve küçük bir antik tiyatro bulunmakta olup Antik eserler Konya Müzesi'nde sergilenmekte.
Yağlıbayat köyü şu an yaklaşık olarak 650 nüfusa sahiptir. 200'e yakın köylü de Konya Merkez'de ikamet etmekte. köyde bir ilköğretim okulu bulunmaktadır.