Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya’da Gazze temalı ödüllü Şiir yarışması

Anadolu Medya Grup Vakfı tarafından “Gazze İçin Bir Şiir Yaz” ödüllü şiir yarışması başlıyor.

 

İsrail’in Gazze’ye yapmış olduğu soykırım devam ediyor. 7 Ekim 2023’den bu yana İsrail ordusu Gazze Şeridi’nde 2 bin 269 katliam gerçekleştirirken, hayatını kaybeden ve kayıp olan kişilerin toplam sayısı 33 bin 751 oldu.

 

Saldırılar sonucu kayıp durumda olan 7 bin kişinin yüzde 70'ini de kadın ve çocuklar oluştururken, İsrail’e tepkiler 7 Ekim 2023’den bugüne kadar devam ediyor.

 

ANMEG’den farkındalık yaratacak yarışma

Bu kapsamda dünyanın gözü önünde işlenen soykırıma özellikle gençlerin dikkatini çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak için Anadolu Medya Grup Vakfı (ANMEG) tarafından “Gazze İçin Bir Şiir Yaz” isimli ödüllü şiir yarışması başlıyor.

 

Yarışmadaki şiirlerde 7 Ekim 2023’den bugüne Filistin ve Gazze’de İsrail tarafından yapılan katliam ve soykırım konusu işlenecek.

 

Yarışmada derece yapanlara altın ödülü verilecek

Bununla birlikte yarışmada birinci olan kişiye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın ve mansiyon ödülüne hak kazanan iki kişiye ise birer gram altın hediye olarak verilecek. Dereceye girenler ANMEG Vakfı ve KONTV tarafından düzenlenen programa katılacak, şiirlerini burada okuyacak ve ödüllerini de aynı programda alacak.

 

Yarışmada süreç nasıl işleyecek?

Şiirler 1-12 Şubat 2024 tarihleri arasında 0542 814 86 59 WhatsApp numarasına iletilecek, dereceye girenler 16 Şubat 2024 Cuma günü KONTV’de yapılacak programla ilan edilecek. Kazananlara önceden haber verilecek olup, dereceye girenler programda hazır bulunacak. Olası gün ve saat değişikliğinde yarışmacılarla iletişime geçilecek.

 

Yarışmanın şartları
1. Yarışmaya jüri üyelerinin birinci derece yakınları katılamazlar.
2. Şairler yarışmaya kendilerine ait şiirlerle katılacaklardır. Başkasına ait olduğu tespit edilen şiirlerle yarışmaya katıldığı tespit edilen şairler yarışmadan ihraç edilirler.
3. Yarışmaya gönderilen şiirlerin altında şairin isimi ve soy ismi mutlaka yazılacaktır.
4. Konusu Filistin ve Gazze Katliamı olan yarışmaya konu dışından gelen şiirler kabul edilmeyecektir.
5.Şiirlerin uzunluğu 40 mısrayı geçemez.
6. Şiirler hece, aruz yada serbest vezin ile yazılabilecektir.
7. Yarışmaya gönderilecek şiirler vakıf çatısı altında yayın yapan KON TV tarafından verilen Watshap numarasına süresi içerisinde gönderilecektir.
8. Şiirler, genel ahlak kurallarına, milli ve manevi değerlere uygun olmalı, bir siyasi düşüncenin propagandasına uygun söylemler içermemelidir.
9. Yarışmaya gönderilen şiirlerin yayın hakkı Anmeg Vakfı ve vakfa ait yayın kuruluşları olan Kontv ve vakfa ait diğer yayın kuruluşlarına ait olacaktır. Her türlü kullanım, basım ve yayını için telif hakkı veya hangi ad altında olursa olsun herhangi bir ücret talep edilemeyecektir. Kontv gerektiğinde şiirlerin kliplerini çekebilecek, yayınlayabilecek, başka yayın kuruluşlarına verebilecektir.
10. Yarışmaya 15, 16, 17 ve 18 yaşındaki gençler katılabilecektir.
11. Şartnameye uygunluk göstermeyen şiirler yarışmaya dâhil edilmeyecektir.
12. Şiirlerin içeriği ile ilgili bütün sorumluluk şiirin sahibine aittir.
13. Yarışmada değerlendirme kriterleri olarak ölçü, kafiye, redif, ayak, konu, başlık, şiirde kullanılan edebi sanatlar, özgünlük, mısralar arası ve dörtlükler arası geçişkenlik, bağlantılar, konu bütünlüğü, giriş, gelişme, sonuç, şiirde duygu, ahenk, anlatım, yorum gibi hususlar dikkate alınacaktır.
14.Şiirler ve biyografi, şartnamede belirtilen whatshap numarasına WORD formatında gönderilecek, fotoğraf şeklinde gönderilenler kabul edilmeyecektir.
15.Şartnamede belirtilmeyen konularda jüri tarafından alınan kararlar geçerlidir.

 

Jüri üyeleri
1- Salih Sedat Ersöz – Moderatör ve Jüri Üyesi (Eğitimci, Şair-Yazar -Konya Eski İl Kültür Md.)
2- Prof.Dr. Sinan Gönen ( S.Ü. Edebiyat Fakültesi- Türk Ed. Böl. Bşk.)
3- Prof. Dr. Hüseyin Muşmal Şair (S.Ü. Edebiyat Fak. Tarih Böl. Öğretim Üyesi)
4- Tayyar Yıldırım (Şair-Yazar)


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • K
    KONYALI
    86 gün önce

    İlk şiiri ben yazayım, GAZZE YANARKEN GÜNEY AFRİKA AÇTI DAVAYI, İSLAM ÜLKELERİ NEREDE, DEĞİŞTİR SAYFAYI, HIRİSTİYAN HAREKETE GEÇİRDİ HİRİSTİYANI, MÜSLÜMLANLAR MEYDANLARDA KAHROLSUN İSRAİL.. İSRAİLİN MALLARI HER EVDE, VAR MI YASAK, TÜRK GEMİLERİNİ İSRAİLE YÜKLÜ SALMASAK, LAHEYDE DAVADA , MASA ARKASINA SAKLANMASAK, HAYDİ MEYDANLARA,, KAHROLSUN İSARİL. İSRAİLDE BİR KORKTU Kİ, BİZ KAHROL DEDİKÇE, İSRAİL GĞLÜYOR, İSRAİL MALLARINI İÇİP YEDİKÇE GÜNEY AFRİKANIN SESİ KISILDI, SOYKIRIM DEDİKÇE İSRAİL VURUYOR, İSLAM ÜLKELERİ KAHROL DEDİKÇE

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • T
    TDK
    86 gün önce

    Önce Whatsapp yazmayı öğrensinler de!

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English