Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da demir çağa ait izler bulundu! Kazı çalışmaları tarihe ışık tutacak

Müzeler haftası etkinlikleri kapsamında Selçuk Üniversitesi Müzesinde Seydişehir Gökhüyük Bağlarında yapılan arkeolojik kazılarla ilgili tanıtım yapıldı. Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, “Belediyemizin destekleriyle Gökhüyük’te yürütülen arkeolojik kazı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bu çalışmalar neticesinde bölgenin tarihi, kültürü, yaşam biçimi, insanların özellikleri gibi birçok buluntuya rastlandı." dedi.

Konya’da demir çağa ait izler bulundu! Kazı çalışmaları tarihe ışık tutacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğünün izinleri ile Selçuk Üniversitesi’nde Seydişehir Belediyesi’nin Destekleri ile Gökhüyük’te yürütülen arkeolojik kazı çalışmalarının 2023 yılında yapılan araştırmaları hakkında bilgiler verildi. 
Selçuk Üniversitesi Müzesinde yapılan etkinlikler kapsamında Seydişehir-Gökhüyük Kazısının tanıtımı yapılarak  2023 yılı boyunca kazı çalışmalarında ortaya çıkan envanterlerin fotoğrafları sergi olarak ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. 
 
Gökhüyük mahallesinde gerçekleştirilen çalışmaların 2024 yılında devam edeceğini belirten Doç. Dr. Ramazan Gündüz, Seydişehir ve çevresinde 2020 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığının izinleri ve Seydişehir belediyesinin destekleri ile başlayan çalışmalarda 2023 yılı çalışma sezonunda önemli bilimsel verilere ulaştık.  Gökhüyük kazısı neticesinde bölgede özellikle Demir Çağının aydınlatılması konusunda önemli bulgular elde ettik. 
Sadece kazı çalışmaları değil aynı zamanda farklı disiplinlerden uzmanlarla birlikte de çalışmalar yürütüyoruz. Yaptığımız çalışmalar neticesinde Gökhüyük kazısında Demir Çağında bölge insanının yaşam biçimleri ve yeme alışkanlıklarının anlaşılmasına yönelik botanik çalışmalar ve genetik çalışmalar da yürütülüyor. Bizlerden desteğini esirgemeyen Kültür ve Turizm Bakanlığına ve Seydişehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. 
Seydişehir’in tarih öncesi çağlara ışık tutan birçok arkeolojik kültür envanterine sahip olduğunu, bunlardan en önemlisinin Gökhüyük’te olduğunu kaydeden Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, “Belediyemizin destekleriyle Gökhüyük’te yürütülen arkeolojik kazı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bu çalışmalar neticesinde bölgenin tarihi, kültürü, yaşam biçimi, insanların özellikleri gibi birçok buluntuya rastlandı. Kazı çalışmalarında daha çok mesafe aldıkça bölge tarihine daha çok ışık tutacak buluntular olacaktır. Kazı çalışmalarında mesafe aldıkça bölgemize yapacağımız yatırımlarla Seydişehir’imiz turizm anlamında büyük gelişmeler kaydedecek” diye konuştu. (Yunus Köroğlu)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”