DSİ'den yapılan yazılı açıklamada ifadesine yer verilen DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Konya Taşkent Afşar Göleti'nde yürütülen çalışmaların devam ettiği aktardı.
Balta, projeyi bitirmek için adeta zamanla yarıştıklarını vurgulayarak, "İnşaatta Konya Alanya rölekasyon yolu imalatları, gövde ve dipsavak kazı imalatları, dipsavak imalatları, memba ve mansap batardoları, dolgu imalatı ve enjeksiyon işleri tamamlanmıştır. Gövde dolgu imalatlarında ise yüzde 98 oranında gerçekleşme sağladık." ifadesini kullandı.
4 Bin 770 dekar tarım arazisi modern sulamaya kavuşacak
Balta, 4 bin 770 dekar araziye can suyu verecek Afşar Gölet'inin bölge tarımı için büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, "Gölet sayesinde modern sulamayla tanışacak 4 bin 770 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle çiftçimiz farklı ürünler ekip, yetiştirebilecek. Afşar Göleti'nde çalışmalar tamamlandığında ve bölgede yapılacak sulu tarımla 2023 yılı birim fiyatlarıyla ülke ekonomisine 57 milyon lira yıllık katkı sağlanması hedefleniyor." değerlendirmesinde bulundu.
1 milyon 851 bin metreküp su depolayacak
Temelden yüksekliği 26 metre olan Afşar Gölet'inin gövdesi kil çekirdekli kaya dolgu tipinde projelendirildi. 1 milyon 850 bin metreküp depolama hacmine sahip olacak baraj, 4 bin 770 dekar araziye can suyu verecek.
Kaynak: AA
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te
KONHABER'e abone olun.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Yasal Uyarı:
Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.
-
D
adamlar ağzıyla kuş tutsa olmayacak. bıraksalar da 2002 yili öncesi sefalete devam etsek
-
Cevapla
-
Begen (2)
-
Begenme (3)
-
L
Cahilliğinden rumuzunu bile doğru yazamamışsın. Konya ovasının öncelikle neden kuruduğunu öğrenip daha sonra yazın lütfen. 20 yıl öncesine kadar su problemi olmayan bölge daha sonrasında nasıl bu hale geldi. Yeraltı suları nasıl hunharca kullanıldı öğrenin gelin lütfen.
-
M
Konya dönümü 1908 dönüm tarla eder, ufacık bir yaylanın en az 5000 donum tarlası var bu ovada 5 kişinin sahip olduğu dönüm kadar, daha kalıcı çözümler gerekli
-
Cevapla
-
Begen (1)
-
Begenme (1)
-
C,
çiftçi , işçi ne fark eder???
1 yıl önce
Tarım sizin için niye önemli çiftçiyi mahvettiniz ya siz ekip dikeceksiniz????
-
Cevapla
-
Begen (6)
-
Begenme (5)
-
T
23 senedir "çiftçiyi mahvettiniz" sözü söylenir, 23 senedir çiftçinin en yoğun olduğu bölgelerde AKP her seçimde oy rekorları kırar. Demek ki asılsız bir aforizma bu. Söylem değiştirin bence.
-
A
Kuraklığın etkilediği bölgelerde yeraltı suyunu kullanarak Mısır gibi çok su isteyen bitkiler yetiştirildiği sürece bu sorun çözülemez..
-
Cevapla
-
Begen (15)
-
Begenme (2)
-
C
Seçim yaklaştı gene su muhabbeti yalana devam
-
Cevapla
-
Begen (13)
-
Begenme (8)