Konya Çevre yolu yapımı devam ederken Ak Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, meclisteki konuşmasında proje hakkında son durumu paylaştı.
AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan'ın konuşmasından öne çıkanlar:
"Konya Çevre Yolu son durumu hakkında bilgi vermek istiyorum. Proje, toplamda 122 kilometre uzunluğunda olup yalnızca şehrimiz için değil ülke ekonomisi için de büyük katkılar sağlayacaktır. Yolcu taşımacılığından nakliye ağına kadar her alan için büyük bir katma değer sağlayacak olan projenin birinci kısmı geçtiğimiz yıl itibarıyla tamamlandı. İkinci kısım 46 kilometre olup Konya, Ereğli, Aksaray, Ankara, Afyon yolları arasında bağlantıyı sağlayacaktır. Yalnızca bölünmüş yoldan ibaret olmayan projenin ikinci kısmında viyadükler, demir yolu geçişleri, köprülü kavşaklar bulunmaktadır."
"Yurdumuzun merkezi konumunda olan Konya, başta lojistik dağıtım olmak üzere turizmde ve transit yolcu geçişinde önemli bir kavşak noktasıdır. 2024 yılında 750 milyon TL ödenekle 4,5 kilometre bölünmüş yapımı ve önceki yıllarda tamamlanan 11 kilometrelik üst yapının eksiklikleri giderilecek olup projenin 2025 yılı sonunda tamamlanması hedeflenmektedir."
"Konya Çevre Yolu Projesi komplike bir yatırımdır ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağı aşikardır."
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
MEHMET KONUŞTU HAYRET, ÇOK ONEMLİ KONULARİ ANLATTİ. ÖĞRENCİ YURTLARİNİN HALİNİ ANLATSANA, ASANSÖRLERDE ÖLEN ÖĞRENCİLERİ ANLATSANA MEHMET ,BUNLARİN HESABİ BİRGUN AHİRETTE SORULACAK
Bay mehmet. KONYADA EKMEGE YAPILAN ZAMLARI İPTAL ETTİR, VEKİL OLARAK SENİ SEÇTİK BU ODA BAŞKANINA BASKINI YAP ZAMMI GERİ ALSIN . YOLDAN ÖNCE ZAM PROBLEMİNİ ÇÖZ YOL NASIL OLSA OLACAK,EMEKLLİLER PLARAK SENDEN BUNU BEKLİYORUZ.
Sayın Konyamızın Vekilleri ve belediye başkanları Sabah 07.00-08.30 akşamları 17.30-20.00 saatlari arası otogar kavşağına gelip trafik yoğunluğunu bir görün. Bu saatler de tırlar, kamyonlar, yolcu otobüsleri yolları kapatıyor, bu saatler bahsi geçen büyük araçları bu güzergaha almayın lütfen sabah akşam çile çekiyoruz
Konya çevre yolunu devlet isterse çok kısa zamanda bitirebilir ama konyayı ve konyalıları cezalandırma devam edyor, çevre yolunun daha hiç başlanmamış ve zor olan kısmına ihalesi bile çıkılmamışken 2025 yılında bitirilmesi hakkında görüş bildirilmesi ne kadar doğru.
ÇOK DAĞLIK MEMLEKET ADAMLAR HAKLI KARADENİZ GİBİ MERSİN ANTALYA YOLU GİBİ OVADA OLSA BİTERDİ....
Metro ve çevreyolu ve kop projeleri AKP hükümetlerine nasip olmayacak gibi gözüküyor zira akp li son dönemi yaşıyoruz
Çevreyolu da metro hikayesine döndü. Her sene atılan temeller açılışlar falan, ya aklı selim meclis de bizleri temsil eden vekillerimiz en çok oy alan destek veren Konya halkına dış çevre yolu, demirkapı tüneline kadar duble bölünmüş yol ve bu zamana kadar şehiriçi trafiğini çözecek ulaşım projelerini neden gündeme getirip biran önce tamamlanmasını sağlamadılar! Demek ki mesele neymiş koltuk sevdasıymış hizmet değilmiş!
Sayın milletvekili Beyşehir’den derebucağa kadar olan yeni Konya Antalya yoluna bi el atsanızda tak yollar dubleye çıksa telefonlarda çekmiyor bi çekse telefonlarımız koca yolda bir tane dinlenme tesisi var teşvik verilsede açılsa üç beş tane
Yazık. Çok yazık. Ovada yol açamadık. Karadeniz de doğu anadoluda açılmadık tünel kalmadı. Teessüfler.
Bu hızla 2050 yılında biter inşallah..kaplumbağa bile hızlıymış haberimiz yokmuş
İnşallah 2028 de biter
Yorum Yap
Yıldız Tilbe'den Hülya Avşar açıklaması geldi
Serumlara zehir kattı, 12 hasta öldü: Doktora müebbet hapis cezası
Konya'da 3 yaşındaki çocuğunu canice katletmişti! İşte cezası...
Dünürden kan donduran telefon: "Gel cenazeni götür"
Selçuklu’nun tarihi ve kültürel mekanları Şeb-İ Arus boyunca yoğun ilgi gördü
Küçükkumköprü Caddesi’nde sıcak asfalt çalışması tamamlandı
Konya'da iki kişinin öldüğü Taşoluk Apartmanı davasında yeni gelişme
Merkez Bankası rezervleri arttı
Mesleğe 1 sene önce başlamıştı.. Duruşmaya giden genç avukat kazada hayatını kaybetti
Yenidoğan bebeklerin tanı ve tedavileri yapay zekayla belirlenecek
Yılbaşı alışverişlerinde "sahte indirimlere" karşı uyarı
Asgari ücrette ikinci toplantı
Haber Ara