Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya Büyükşehir'e ait müzeler bayram tatilinin gözdesi oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan müzeler ve tanıtım merkezleri, Kurban Bayramı tatilinde de yerli ve yabancı on binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bir tarih ve kültür şehri olan Konya’nın binlerce yıllık mirasını korumak ve sonraki kuşaklara aktarmak adına büyük bir sorumluk taşıdıklarını belirterek, Büyükşehir’e ait müze ve tanıtım merkezlerinin Kurban Bayramı tatilinde de yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğramasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Konya Büyükşehir’e ait müzeler bayram tatilinin gözdesi oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren müzeler ve tanıtım merkezleri, yerli ve yabancı ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, binlerce yıllık geçmişe sahip Selçuklu darülmülkü Konya’nın, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle her geçen gün daha da önem kazanan bir şehir haline geldiğini vurguladı.

Tarih ve kültür şehri Konya’nın bu eşsiz mirasını korumak ve sonraki kuşaklara aktarmak adına büyük bir sorumluluk taşıdıklarını kaydeden Başkan Altay, “Son dönemde şehrimize kazandırdığımız modern müzeler ve tanıtım merkezleri, bu mirası daha geniş kitlelere ulaştırma çabamızın birer göstergesidir. Konya’mızda başta Mevlana Müzesi olmak üzere her yıl milyonlarca misafiri ağırlıyoruz. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimize kazandırdığımız Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi, Dârülkmülk Sergi Sarayı, Taş Bina Dijital Tanıtım Merkezi, Depo No:4 başta olmak üzere; Konya Panorama Müzesi, İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi, Beyşehir Turizm Tanıtım Merkezi, İstiklal Harbi Şehitler Abidesi gibi merkezlerimiz ziyaretçilere sadece geçmişi değil, aynı zamanda günümüz Konya’sını da keşfetme fırsatı sunuyor” diye konuştu.

Her zaman büyük ilgi gören Büyükşehir’e ait müze ve tanıtım merkezlerinin Kurban Bayramı tatilinde de yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğramasından büyük memnuniyet duyduklarını kaydeden Başkan Altay, “İnşallah Kılıçarslan Şehir Meydanı’ndaki bisiklet müzemizin yapımını da kısa zamanda tamamlayacağız. Yaptığımız çalışmalarla Konya’mızı turizm konusunda çok daha ileri taşımayı hedefliyoruz. Yurt içinden ve yurt dışından tüm misafirlerimizi, tarih ve kültür hazinelerini keşfetmek için dört mevsim Konya’ya bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren müzeleri gezerek unutulmaz bir deneyim yaşayan misafirler de müzeleri çok beğendiklerini ifade ederek, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.(Büşra Üstündağ) 

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English