KONSİAD Genel Merkezindeki imza töreninde konuşan Genel Başkan Kemal Çelik, Selçuklu Payitahtı Konya’nın İstanbul başta olmak üzere Türkiye ve dünyanın farklı birçok bölgesine göç verdiğini hatırlattı. Yıllar boyunca çok sayıda Konyalı’nın Hollanda’ya da göç ettiğini anımsatan Çelik, hemşehrilerinin, bu ülkede 17 sene önce Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı’nı kurduğunu aktardı.
Ticaret, kültür ve sanatta iş birliğini artıracaklar
Çelik, Konyalıların gittikleri her yerde büyük başarılara imza attığını, ekonomik, kültürel ve siyasi alanlarda yaşadıkları bölgelere ciddi katkı sağladıklarını söyledi. KONSİAD’ın da bu çabaların sonucu olarak kurulduğunu vurgulayan Çelik, Konya ve İstanbul’un yanı sıra Bursa, Ankara, İzmir, Yalova ve Antalya’da da şubeleştiklerini, yurt dışında yeni şubeler ve temsilcilikler açmayı hedeflediklerini anlattı.
Çelik, ekonomik alanda iş birliğini, sosyal alanda paylaşmayı, siyasal alanda uzlaşmayı ilke edindiklerini dile getirdi. Kardeşlik Protokolü’nü de bu çerçevede değerlendirdiklerini ifade eden Çelik, Hollanda’daki başta Konyalılar olmak üzere tüm Türk toplumuyla sosyal, kültürel ve ekonomik iş birliğini artıracaklarını, ortak projelerle Türkiye ekonomisine katkı sağlayacaklarını vurguladı.
Vakıf Başkanı Hidayet Esenkaya da Kardeşlik Protokolu ile her iki kuruluşun üyeleri arasında karşılıklı işbirliğini artırmayı, bilgi birikiminden yararlanmayı, ticari birliktelikler kurmayı ve Konya’nın kültürü ile sanatını yaşatmayı amaçladıklarını söyledi. (Tahir Yılmaz)
Kaynak: Tahir Yılmaz
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.