Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kesintisiz iletişim için geçen yıl yaklaşık 21,8 milyar lira harcandı

Türkiye'nin sayısal dönüşümde öncü olabilmesi ve bu dönüşümün ülke refahına yansıtılabilmesi amacıyla kesintisiz iletişim için geçen yıl işletmeciler tarafından yapılan yatırımların tutarı, 21,8 milyar liraya ulaştı.

Kesintisiz iletişim için geçen yıl yaklaşık 21,8 milyar lira harcandı
AA muhabirinin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından hazırlanan "Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü Pazar Verileri Raporu"ndan yaptığı derlemeye göre, istikrarlı bir büyüme trendine sahip sektördeki gelişmeler, hem işletmecilerin elde ettikleri gelirlere hem de yapılan yatırım ve artan abone sayılarına yansıyor.

Elektronik haberleşme sektöründeki işletmeciler geçen yılın sonu itibarıyla yaklaşık 92,4 milyar lira net satışa ulaştı. Bu rakam, bir önceki yıla göre yüzde 19,8 artışa tekabül ediyor.

Türkiye'nin sayısal dönüşümde öncü konumda olabilmesi ve bu dönüşümün ülke refahına yönelik kullanılabilmesi amacıyla elektronik haberleşme sektöründeki yatırımlara özel önem veriliyor. Geçen yıl işletmeciler tarafından yapılan yatırımların toplam tutarı, bir önceki yıla göre yüzde 30,6 artarak 21,8 milyar liraya ulaştı.

Türk Telekom ve mobil operatörlerin yatırımları ise aynı dönemde yüzde 15 yükselerek yaklaşık 15 milyar lira oldu. Bunların dışında kalan işletmecilerin yatırım tutarları yaklaşık 6,8 milyar lira olarak hesaplandı.

"Mobil abone sayısı 86,3 milyona ulaştı"
Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hızlı bir gelişim gösteren mobil teknolojilere abonelerin ilgisi sürüyor.

Geçen yılın sonu itibarıyla mobil abone sayısı 86,3 milyona ulaştı. 4,5G hizmetine abone olanların sayısı ise hizmetin başladığı Nisan 2016'dan itibaren büyük bir hızla artarak 2021 sonunda 80,2 milyona yaklaştı.

4,5G'nin yayılımıyla 3G abone sayısı 4 milyon civarına indi. Mobil teknolojiler, bireylerin haberleşmesinin yanı sıra makinelerin birbiriyle haberleşmesi için de kullanılıyor ve makineler arası iletişim (M2M) olarak ifade edilen bu hizmet, Türkiye'de de giderek büyüyen bir yapıya sahip. 2011'de sadece 1,1 milyon olan M2M abone sayısı 2021 sonu itibarıyla 7,4 milyona ulaştı.

Türkiye'nin 5G'ye yerli ve milli imkanlarla geçen ilk ülkelerden olması hedefi çerçevesinde, çok daha yüksek hızlar ve daha düşük gecikme sürelerine sahip 5G teknolojisiyle mobil teknolojiler, endüstriyel alanda ve hizmet sektörlerinde daha fazla kullanılır hale gelecek. Bu durum, ülkenin ekonomik gelişimine, verimlilik artışı sağlayarak önemli faydalar getirecek.

2016'da başlayan 4,5G hizmetinin çok daha hızlı mobil internetle vatandaşları tanıştırması ve altyapıya yapılan yatırımlarla fibere ulaşımın daha kolay hale gelmesi neticesinde hem mobil hem sabit geniş bant abone sayısı artışını sürdürdü. 2021 yılı sonunda toplam geniş bant abone sayısı 88,2 milyona ulaştı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”