Karatay Belediyesi tarafından, “Dünü Bugünü ve Yarınıyla Kudüs” konferansı düzenleniyor. Kudüs’ün konumunun yanı sıra özellikle son dönemlerde şehirde artan insan hakları ihlallerine dikkatleri çekmek amacıyla yapılacak konferansın konuşmacısı ise Türkiye Cumhuriyeti Melbourne (Avusturalya) Başkonsolonsluğu İdari ve Sosyal İşler Ataşesi Prof. Dr. Nuh Arslantaş. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 3 Haziran Cuma günü saat 20:30’da Mevlana Kültür Merkezi’ndeki programa tüm Konyalıları davet etti
Reklam alanı
Özellikle son günlerde insan hakları ihlallerinin artması, özgürlüklerin kısıtlanması ve buna benzer daha birçok üzücü olayla gündemdeki yerini koruyan Kudüs, “Dünü, Bugünü ve Yarınıyla Kudüs” başlıklı konferansla Karatay’da konuşulacak.
Türkiye Cumhuriyeti Melbourne (Avusturalya) Başkonsolonsluğu İdari ve Sosyal İşler Ataşesi Prof. Dr. Nuh Arslantaş’ın konuşmacı olduğu konferansta Kudüs’ün tarihi ve İslam coğrafyasındaki öneminin yanı sıra yaşanan İsrail zulmüyle ilgili neler yapılabileceği gibi daha birçok konunun ele alınacak. Karatay Belediyesi tarafından düzenlenen program; Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda, 3 Haziran Cuma günü saat 20:30’da gerçekleştirilecek.
KUDÜS GERÇEĞİ TÜM YÖNLERİYLE ELE ALINACAK
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da konferansa tüm Konyalıları davet ederek; “Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs ve Mescid-i Aksa, tüm insanlar için ortak bir değerdir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in Miraca yükseldiği bu aziz şehir; yüzlerce yıl boyunca barışa, hoşgörüye ve kardeşliğe ev sahipliği yaptı. Ancak bütün insanlığa örnek olması gereken bu kadim belde, günümüzde maalesef sadece hak ihlalleriyle anılıyor. Bizler de Karatay Belediyesi olarak, günümüzdeki Kudüs gerçeğinin en net biçimiyle ortaya konabilmesi amacıyla bir konferans organize ettik. Kıymetli hocamız Prof. Dr. Nuh Arslantaş, hem konunun tarihçesini hem de bölgede yaşanan hak ihlallerinin akademik düzeyde değerlendirmesini yapacak. Belediye olarak sahip olduğumuz bütün medeniyet ve inanç değerlerimizi korumaya, kollamaya ve bunları gelecek kuşaklara aktarılmasına gayret göstermeye devam edeceğiz. Bu vesileyle Cuma akşam gerçekleştireceğimiz konferansımıza tüm Konyalı hemşehrilerimi bekliyoruz” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti Melbourne (Avusturalya) Başkonsolonsluğu İdari ve Sosyal İşler Ataşesi Prof. Dr. Nuh Arslantaş’ın konuşmacı olduğu konferansta Kudüs’ün tarihi ve İslam coğrafyasındaki öneminin yanı sıra yaşanan İsrail zulmüyle ilgili neler yapılabileceği gibi daha birçok konunun ele alınacak. Karatay Belediyesi tarafından düzenlenen program; Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda, 3 Haziran Cuma günü saat 20:30’da gerçekleştirilecek.
KUDÜS GERÇEĞİ TÜM YÖNLERİYLE ELE ALINACAK Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da konferansa tüm Konyalıları davet ederek; “Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs ve Mescid-i Aksa, tüm insanlar için ortak bir değerdir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in Miraca yükseldiği bu aziz şehir; yüzlerce yıl boyunca barışa, hoşgörüye ve kardeşliğe ev sahipliği yaptı. Ancak bütün insanlığa örnek olması gereken bu kadim belde, günümüzde maalesef sadece hak ihlalleriyle anılıyor. Bizler de Karatay Belediyesi olarak, günümüzdeki Kudüs gerçeğinin en net biçimiyle ortaya konabilmesi amacıyla bir konferans organize ettik. Kıymetli hocamız Prof. Dr. Nuh Arslantaş, hem konunun tarihçesini hem de bölgede yaşanan hak ihlallerinin akademik düzeyde değerlendirmesini yapacak. Belediye olarak sahip olduğumuz bütün medeniyet ve inanç değerlerimizi korumaya, kollamaya ve bunları gelecek kuşaklara aktarılmasına gayret göstermeye devam edeceğiz. Bu vesileyle Cuma akşam gerçekleştireceğimiz konferansımıza tüm Konyalı hemşehrilerimi bekliyoruz” dedi.
Kaynak:
Reklam alanı
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları
Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya
bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.
⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!
👏
0
❤️
0
😊
6
😡
3
👎
3
😂
0
😢
0
😲
0
Toplam 12 tepki
Melbourne (Avusturalya) Başkonsolonsluğu İdari ve Sosyal İşler Ataşesi Prof. Dr. Nuh Arslantaş’ın konuşmacı olduğu konferansta Melbourne dur Kudüs ten biri bağlamda anlardimda anlayamadım şimdi
Nuh arslantas in çalışmalarına bakarsanız niye konferans veriyor anlaşılır diye düşünüyorum
Yorum Yap
Huzurevinde eldivenli dayak! Bakanlık inceleme başlattı
Sır ölümde miras iddiası! Güllü'nün banka hesapları inceleniyor
Bakan Yerlikaya, AFAD'ın kuruluşunun 16. yılını kutladı
Vergi yüzsüzleri listesi açıklandı
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Asgari ücrete yüzde 50 zam yapılmalı
Konya AKOM’dan zirai don uyarısı!
Japon balığının bilinmeyen faydası! Gübresi bakın ne işe yarıyor
Konya'da ev olarak kullandığı depoda çıkan yangında can veren adam toprağa verildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistinli Receb'in aile fertlerini kabul etti
Konya’nın Başkent’inde yeni merkez!
Beyşehir'de minik öğrenciler doğa ile iç içe öğreniyor
Konya Büyükşehir’in desteklediği “Uluslararası Naat-ı Şerif Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu