Son Dakika Haberler

Türkiye'de mutluluğun yolunun aile ve sağlıktan geçtiğini düşünenlerin oranı 2020-2024 döneminde ilk sırada yer almaya devam ederken "sevgi"yi mutluluk kaynağı olarak görenlerde artış oldu.

En çok aile ve sağlık mutluluk getiriyor

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) son 5 yılda gerçekleştirdiği "Yaşam Memnuniyeti Araştırması" verilerinden yaptığı derlemeye göre, son 5 yılda kişilerin mutluluk kaynağında en yüksek oranı "tüm aile" aldı.

Mutluluk kaynağı olarak ailelerini gösterenlerin oranı 2020'de yüzde 69,7 iken 2024'te yüzde 72,9'a çıktı. Söz konusu oran bu dönemde dalgalı bir seyir izlese de en çok mutluluk kaynağı olmaya devam etti.

Söz konusu dönemde mutluluk kaynağı olarak sevgiyi görenlerin oranında artış gözlendi. 2020'de yüzde 12,8 olan oran geçen yıl 14,4'e çıktı.

Araştırmaya katılanlar içinde mutluluk kaynağı olarak anne ve babayı, eşini, çocuklarını ve torunlarını gösterenlerin oranında düşüş oldu. Söz konusu dönemde eşlerini mutluluk kaynağı olarak görenlerin oranı yüzde 3,5'ten yüzde 3,4'e gerildi.

Aynı dönemde mutluluk kaynağı olarak çocuklarını gösterenlerin oranı yüzde 15'ten 13,2'ye, anne ve babalarını gösterenlerin oranı yüzde 3,6'dan 3'e, torunlarını gösterenlerin oranı da yüzde 2,2'den 1,9'a düştü.

Kendisini mutluluk kaynağı olarak görenlerin oranı ise değişmeyerek yüzde 4,2 oldu.

Sağlık ve sevgi en büyük mutluluk değerleri
Mutluluk kaynağı olan değerlere bakıldığında ise sağlık ve sevgi ön plana çıktı. 2020-2024 döneminde sağlığı mutluluk kaynağı olarak görenlerin oranı yüzde 70,9'dan 68,3'e geriledi. Düşüşe rağmen en çok seçilen değer sağlık oldu.

Bu değeri sevgi izledi. Sevgiyi tercih edenlerin oranında artış oldu. Söz konusu oran yüzde 12,8'den 14,4'e çıktı. Mutluluğu parada bulanlar yüzde 4,6'dan 6,4'e, başarıda bulanlar yüzde 8,8'den 8,9'a yükseldi.

İşinde mutluluğu bulanların oranı ise düştü. Bu oran yüzde 2,3'ten 1,8'e geriledi.


Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”