Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

EGM'den kurusıkı silahlara ilişkin açıklama

Emniyet Genel Müdürlüğü, bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan kurusıkı silahların kolaylıkla ateşli silaha dönüştürebileceği ve yasa dışı silah kullanımının arttığına ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

EGM’den kurusıkı silahlara ilişkin açıklama
Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığından yapılan açıklamada, kurusıkı silahlara ilişkin iş ve işlemlerin, 5729 sayılı kanun ve bu kanunun uygulanmasına ilişkin yönetmelik çerçevesinde yürütüldüğü belirtildi.

Açıklamada, "Ülkemizde ses ve gaz fişeği atabilen silahların veya yasa dışı silahların kullanımının veya yasa dışı silahlanmanın arttığına ilişkin ispat edilebilir somut veri bulunmamaktadır. Bahse konu silahların kolaylıkla ateşli silaha dönüştürebileceği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır." ifadesi kullanıldı.

Üretilen silah bilgileri silinmeyecek şekilde kayda alınıyor
Söz konusu silahların üretiminden son kullanıcıya geçişine kadar tüm süreçlerin kayıt ve kontrol altına alındığı aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi: "Resmi Gazete'de Ses ve Gaz Fişeği Atabilen Silahlar Hakkında Yönetmelik'in yayımlanmasıyla 2 Mayıs 2008 tarihli Ses ve Gaz Fişeği Atabilen Silahlar Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır. 2019'da bu mevzuat değişikliğiyle ses ve gaz fişeği atabilen silahların monoblok yapıda, sabit ve kapalı namluyla, şarjör yuvalarının tabanca şarjörleriyle kullanılmasını engelleyecek şekilde, gövdeyle aynı malzemeden dolu bir şekilde üretilmesi kurala bağlanarak gerçek fişek atabilen niteliğe kolaylıkla dönüştürülmesi engellenmiştir."

Bu tür silahlarda merkezi kayıt sistemi üzerinden numara atlanmayacak ve mükerrer olmayacak şekilde seri numarası verilmesinin sağlandığı vurgulanan açıklamada, silahların bilgilerinin üretim aşamasında silinmeyecek şekilde kayda alındığı belirtildi.

Eski tip ses ve gaz fişeği atabilen silahlar imha ediliyor
Polis sorumluluk bölgesinde 12 ses ve gaz fişeği atabilen silah fabrikası/imalathanesi olduğu aktarılarak şöyle bilgi paylaşıldı: "Bu fabrika/imalathanelerin yanı sıra bayilerde bulunan, yönetmelik değişikliği öncesi üretilmiş eski tip kolay dönüştürülebilir tüm ses ve gaz fişeği atabilen tabancalardan, yönetmelikte izin verilen süre içinde satışı yapılmayanların, en geç 21 Ağustos 2022'ye kadar imhasının sağlanması çalışmaları kapsamında, MKE'ye 210 bin 911 eski tip ses ve gaz fişeği atabilen silah teslim edilmiştir. 14 bin 938 eski tip ses ve gaz fişeği atabilen silahın ise imha süreci takip edilmektedir. Ayrıca ruhsatsız silah ve mermi bulundurulmasıyla ses ve gaz fişeği atabilen silahların dönüştürülmesi suçlarını işleyenlere verilecek cezalar hakkında mevzuat çalışmaları sürdürülmektedir."

Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”