Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Dünyada yalnızlık salgını yayılıyor: Seul, 327 milyon dolar harcayacak

Her yıl, Güney Kore’de binlerce insan yalnız ölüyor, bazen cesetleri bulunması günler veya haftalar alıyor. Bu durum, o kadar acil bir hal aldı ki hükümet bu sorunla mücadele için 327 milyon dolar harcayacak.

Dünyada yalnızlık salgını yayılıyor: Seul, 327 milyon dolar harcayacak

Hareketli başkent Seul’de, şehir yetkilileri bu hafta, “kimsenin yalnız olmadığı bir şehir yaratmak” amacıyla önümüzdeki beş yıl boyunca 451.3 milyar won (yaklaşık 327 milyon dolar) harcayacaklarını duyurdular.

 

Yeni girişimleri arasında 24/7 hizmet veren yalnızlık danışmanları, çevrimiçi danışmanlık platformları ve yüz yüze ziyaretler ile danışmanlık gibi takip önlemleri yer alıyor.

 

Seul Belediye Başkanı Oh Se-hoon, bir basın bülteninde, “Yalnızlık ve izolasyon sadece bireysel sorunlar değil, toplumun birlikte çözmesi gereken bir görevdir” dedi. Şehir, yalnız insanlara yardımcı olmak için “tüm belediyecilik kapasitemizi seferber edeceğiz” diye ekledi.

 

"Yalnızlık şu anda önemli bir sosyal sorun"
Güney Kore’nin yalnız ölümlerinin sayısı, 2011’de 682’den 2015’te 1,245’e yükselmiş durumda.

 

Şehir ayrıca genişletilmiş psikolojik hizmetler, yeşil alanlar, orta yaşlı ve yaşlı sakinler için besleyici yemek planları, yardıma ihtiyaç duyan yalnız sakinleri belirlemek için özel bir “arama sistemi” ve insanları dışarı çıkmaya ve diğerleriyle bağlantı kurmaya teşvik edecek aktiviteler de planlıyor.

 

Uzmanlar bu önlemleri memnuniyetle karşılasa da, daha fazlasının yapılması gerektiğini belirtiyor. An Soo-jung, Myongji Üniversitesi’nden bir psikoloji profesörü, “Yalnızlık şu anda önemli bir sosyal sorun, bu nedenle bunu ele almak için çaba veya politikalar kesinlikle gereklidir,” dedi ancak “bu önlemlerin ne kadar etkili bir şekilde uygulanacağına dair dikkatli bir değerlendirme yapılması gerektiğini” de vurguladı.

 

Yalnız ölümlerin sayısı geçen yıl 3,661’e yükseldi ve bu rakam 2022’de 3,559, 2021’de ise 3,378 idi. Yalnız ölümlerin büyük çoğunluğunun erkek olması ve 50'li ve 60'lı yaşlardaki erkeklerin bu grupta yarıdan fazlasını oluşturması, onları “yalnız ölme riski açısından özellikle savunmasız” hale getiriyor.

 

Güney Kore, yalnızlıkla mücadelede yalnız değil; Japonya’da “hikikomori” olgusunun ilk kez tanımlandığı 2021’de yalnızlık ve izolasyondan sorumlu bir Bakan atanmıştı.

 

2023 yılında, hükümet yalnızlığın önlenmesi ve yönetimi için kapsamlı bir plan geliştirdi.

 

An, yalnızlığın çözümünün sadece fiziksel bağlantıların artırılmasıyla sağlanıp sağlanamayacağı konusunda şüpheleri olduğunu belirtirken, “Bu sorun, tek bir politika ile kolayca değiştirilebilecek bir şey değil,” dedi.


Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”