Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Dünya Belediyeler Birliği Başkanı Altay: "İsrail insanlığa ihanet ediyor"

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kanada’da “Sürdürülebilir Turizmin Finansmanı ve Yaşam Kalitesini Geliştirmek” temasıyla düzenlenen 6. Kentsel Ekonomi Forumu’na katıldı. Dünya belediyelerinden temsilcilerin katıldığı toplantıda sürdürülebilir turizm ekonomisiyle ilgili önemli mesajlar veren Başkan Altay, yüzlerce yıllık tarihi ve doğal alanların daha fazla ekonomik büyüme ihtiyacına kurban gittiğini belirterek, “İnsanların ziyaret etmek istediği kaynaklarımızı nasıl koruyabiliriz sorusuna verilebilecek cevap şudur: Bir an önce harekete geçerek bindiğimiz dalı kesmeyi durdurabiliriz” dedi. İsrail’in Gazze’de on binlerce masum insanı katletmeyi sürdürürken tarihi ve kültürel mirası da yok ederek insanlığa ihanet ettiğini dile getiren Başkan Altay, “Onlara göre onlardan olmayan hiçbir insan ve hiçbir değer var olmayı hak etmemektedir. Bizler bu gezegenin değerlerine sahip çıkacaksak, öncelikle habis düşünceleri ve eylemleri yok etmenin çaresine bakmalıyız” dedi.

Dünya Belediyeler Birliği Başkanı Altay: “İsrail insanlığa ihanet ediyor“

Ali ÇamdalBirleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kanada’da düzenlenen 6. Kentsel Ekonomi Forumu’na katıldı.

Kanada’nın Kitchener Belediyesi’nin ev sahipliğinde dünyanın farklı bölgelerinden belediye başkanları ve yerel liderlerin katılımıyla gerçekleştirilen forumun açılış oturumunda konuşan Başkan Altay, sürdürülebilir ekonomik büyümenin itici gücü olarak turizmin muazzam potansiyelini ele alacakları foruma katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, forumu organize eden Kitchener Belediye Başkanı ve UCLG Eş Başkanı Berry Vrbanovic’ teşekkür etti.

“YÜZLERCE YILLIK DOĞAL ALANLAR DAHA FAZLA EKONOMİK BÜYÜME İHTİYACINA KURBAN GİTMEKTEDİR”

Turizmin kalkınmanın en önemli güçlerinden birisi olduğunu vurgulayarak konuşmasını sürdüren Başkan Altay, “Küreselleşmenin yükselişi, ekonomilerin büyümesi ile birlikte belki de dünyada en çok büyüme kaydeden sektör konumundadır. Ancak burada her şey göründüğü kadar tozpembe değil. Turizm ya da başka bir ifadeyle turizmin kötü yönetimi ve aşırı turist yükü, birçok turistik destinasyonda yerel topluluklarla ziyaretçiler arasında çatışmalara yol açmaktadır. Tarihi alanlar aşırı kalabalık nedeniyle aşınmış durumdadır ve yüzlerce yıllık doğal alanlar daha fazla ekonomik büyüme ihtiyacına kurban gitmektedir. Burada iki farklı durumla karşı karşıyayız. Turizm yerel ekonomileri canlandırırken aynı zamanda arazi kullanımı üzerinde muazzam bir baskı uygulayıp kirliliğin artmasına ve doğal habitatın zarar görmesine neden oluyor. Bununla beraber iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin hızlanmasına sebep olan çevresel kaynakların da bozulmasına yol açıyor” diye konuştu.

“BİR AN ÖNCE HAREKETE GEÇEREK BİNDİĞİMİZ DALI KESMEYİ DURDURABİLİRİZ”

Turizmin küresel sera gazı emisyonlarının yaklaşık yüzde 8’inden sorumlu olduğunu ve 2030 yılına kadar küresel turist hareketlerinin yaklaşık 2 milyar kişiye ulaşmasının beklendiğine dikkat çeken Başkan Altay, “Sürdürülebilir şekilde seyahat etmenin bir yolu olup olmadığını vurgulamamız gerekir. İnsanların ziyaret etmek istediği kaynaklarımızı nasıl koruyabiliriz sorusuna verilebilecek cevap şudur: Bir an önce harekete geçerek bindiğimiz dalı kesmeyi durdurabiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

BAŞKAN ALTAY TURİZMİN GELİŞMESİNDE YEREL HALKIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Turizmin dünyanın birçok noktasında ekonomik faaliyetlerin temel taşı olmaya devam ettiğini, büyüme ivmesinin daha da artırmasının beklendiğini kaydeden Başkan Altay sözlerini şöyle sürdürdü:

“Turizm gelişirken şehir aklı, bakım ve daha iyi bir yaşam arzusu gibi unsurlar bize rehberlik etmelidir. Ancak bu şekilde turizmin sürdürülebilir adil bir kalkınma modeline katkıda bulunmasını sağlayabiliriz. Turizm sadece turistlerin yararına değil, aynı zamanda halkımızın yaşamlarını ve geçim kaynaklarını iyileştirmenin de bir yoldur. Bu sebeple turizm politikalarını tasarlarken yerel halkı da bu sürece dahil etmeliyiz. Uygun fiyatlı seçenekleri güvence altına almalı ve gündelik yaşamın bozulmasını önlemeliyiz. Bu dönüşüm merkezinde iki kılavuz ilke yer almalıdır; çeşitlilik ve önemseme. Şehirler, onları sürdürülebilir turizm modeli bağlamında çekici hale getirecek bu ilkelere ve her şeyden önce yerel toplulukların gelişimine odaklanmalıdır” ifadelerini kullandı.

“İSRAİL, İNSALARI KATLEDERKEN TARİHİ, KÜLTÜREL MİRASI DA YOK EDİYOR”

Tarihi ve doğal değerleri korumanın en önemli yönteminin dünya üzerinde devam eden savaş ve çatışmaları durdurmak için çaba göstermek olduğunun altını çizen Başkan Altay, “Özellikle Gazze ve Ukrayna başta olmak üzere dünyanın birçok noktasında devam eden savaşlar, on binlerce masum insanı hayattan koparırken birçok dini ve kültürel yapıyla eserin de yok olmasına sebebiyet vermektedir. İsrail, Filistin’de on binlerce insanı dünyanın gözü önünde katlediyor. Bununla birlikte pervasızca ve hedef göstermeksizin bombalamalar düzenleyerek, masumlarla birlikte tarihi, kültürel yapıları ve mirası da yok etmekte, insanlığa ihanet etmektedir. Onlara göre onlardan olmayan hiçbir insan ve hiçbir değer var olmayı hak etmemektedir. Bizler bu gezegenin değerlerine sahip çıkacaksak, öncelikle habis düşünceleri ve eylemleri yok etmenin çaresine bakmalıyız. Kısaca kültürel yok oluşu önlemek ve tarihi mirasları korumak için barış ve kardeşlik ikliminin yeniden tesis edilmesi şarttır” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

“Sürdürülebilir Turizmin Finansmanı ve Yaşam Kalitesini Geliştirmek” teması altında gerçekleştirilen 6. Kentsel Ekonomi Forumu (UEF6),  Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası ortaklarla iş birliği yaparak, kentsel yönetim, ekonomi ve kaynaklara yönelik yenilikçi ve pratik çözümler yoluyla BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının (SKA) özellikle de SKA11'in -Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar- uygulanmasını hızlandırmayı amaçlamaktadır.


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”