Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Deprem bölgesi Hatay’da otizmli çocuklara sobe modeli eğitim

Girişimci ve yenilikçi yaklaşımıyla orman sektöründe fark yaratan Yıldız Entegre ile Türkiye’nin otizm alanındaki en kapsamlı merkezine sahip olan SOBE Vakfı, depremden etkilenen otizmli çocukları nitelikli eğitimle buluşturacak önemli bir birlikteliğe imza attı.

Deprem bölgesi Hatay’da otizmli çocuklara sobe modeli eğitim
Hatay merkezde bulunan konteyner kent içindeki depremzede otizmli çocukların eğitim ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir yıl süreyle hizmet verecek eğitim sınıflarının açılış töreni gerçekleştirildi. SOBE Vakfı ve Yıldız Entegre iş birliği ile deprem bölgesinde hem otizmli çocukların nitelikli eğitimle buluşturulması hem de depremden etkilenen öğretmenlerin istihdam edilmesi amaçlanıyor.
Düzenlenen açılış törenine Yıldız Entegre’de üçüncü kuşak olarak çalışan İletişim Birim Yöneticisi Melike Alkan, SOBE Vakfı Başkanı Mustafa Ak, Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Targun Polat, Yıldız Entegre Pazarlama Direktörü Bengü Metin, Yıldız Entegre Marka İletişim Müdürü Pınar Demirel Bula, SOBE Vakfından yetkililer, Vakıf gönüllüleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. 
Açılış töreninde çocuklar; spor oyunları, yüz boyama, resim, sukulent atölyesi gibi çeşitli etkinliklerle dolu bir gün geçirdiler. Neşe ve heyecan içerisinde olan çocuklar aileleri ile birlikte doyasıya eğlendiler.
“Bölgeye desteklerimiz sürecek”
Yıldız Entegre Genel Müdür Yardımcısı Melike Alkan, “Yıldızlar Yatırım Holding bünyesindeki şirketlerimizle deprem bölgesindeki acil ihtiyaçları karşılamak için ilk etapta ayni ve maddi destekler sağladık. Şimdiyse otizmli, görme engelli, omurilik felçli  ve daha özel desteklere ihtiyaç duyan bireylerin yanında olmak amacıyla çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde de bu desteklerimiz devam edecek.” dedi.
 “Depremden etkilenen otizmli çocuklarımızın yaralarını eğitimle sarmaya çalışıyoruz.”
Otizmli çocukların ve ailelerinin zor olan hayatlarının daha da zorlaştığını belirten Vakıf Başkanı Mustafa AK, “SOBE Vakfı olarak depremin ilk günlerinden itibaren otizmli çocuklarımızın yaralarını eğitimle sarmaya çalışıyoruz. Deprem bölgelerinden Konya’ya gelen otizmli çocuklarımıza kapılarımızı açtık ve eğitimlerinden geri kalmamaları için eğitim bursu vermeye başladık. Hatay’da eğitim sınıfları açarak özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarımıza da eğitim veriyoruz. Yıldız Entegre iş birliğiyle bugün açılışını yaptığımız eğitim sınıflarımızda daha çok otizmli çocuğu eğitimle buluşturacağız. Desteklerinden dolayı Yıldız Entegre ailesine teşekkürlerimizi sunuyoruz.” diye belirterek otizmli çocuklar ve aileleri için çalışmalarını sürdüreceklerine dikkat çekti. (Tahir Yılmaz)

Kaynak: Tahir Yılmaz

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English