Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Çilek ekimi, bölge halkı için önemli bir geçim kaynağı oldu

Seydişehir'de 5 çilek bahçesinde ekimine başlanılan deneme çilek ekimi, 16 yılda 500 dekar alana yayılarak bölge halkı için önemli bir geçim kaynağı haline geldi.

Çilek ekimi, bölge halkı için önemli bir geçim kaynağı oldu
İlçenin Yaylacık Mahallesi'nde 16 yıl önce  Tarım İl Müdürlüğü tarafından 5 bahçede başlatılan deneme çilek ekimi ilçede giderek gelişti.
Yaylacık Mahallesi'nde düzenlenen hasat etkinliğine katılan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "Burada yaşayan insanlarımız alın teriyle ellerinin nasırı ile geçimlerini sağlıyorlar. Verim kazanç açısından da değerlendirildiğinde ciddi anlamda gelirleri var. Yaylacık, Mesudiye, Dikilitaş, Ketenli mahallerimizde başlayan Çilek Seydişehir'de aşağı bölgelerde bulunan mahallerinde de yaygınlaştı. Şu anda Seydişehir’de 4 Bin 800 dekar alanda çilek üretimi gerçekleştiriliyor. Bu da üretim anlamında 60 bin tona yakın üretim yapılıyor ve işleniyor. Her geçen yıl üretim artıyor. Yaylacık, Mesudiye, Dikilitaş, Ketenli mahallelerimizde rakımın yüksek olması ile tamamen doğal bir üretim yapılıyor. Herhangi bir kimyasal kullanılmıyor aroma da iddialıyız." dedi.
Yıllık 500 tona yakın ürün alınıyor
Yöre halkı için ciddi bir gelir kapısına dönüşen çileğin yurt dışına da ihraç edildiğini belirten mahalle muhtarı Ömer Kalemci de, "Yıllık ortalama 450-500 ton çilek üretiyoruz ve sadece Türkiye değil yurt dışına da ihraç ediyoruz. Üreticiler, çilek yetiştiriciliğinden yılın 5-6 ayı para kazanabiliyor. Bölgede hava şartlarına bağlı olarak hasat sonbaharın sonuna kadar sürüyor. . Mahallemizin yüzde 95 geçimini organik çilekten sağlıyor mahallemizde sadece organik tarım ürünleri değil hayvancılıkta yapılıyor. Çilek ilk bizde başladı, daha sonra Mesudiye, Dikilitaş ve Beyşehir Hüyük bölgesinde yetiştirilmeye başladı. Konya ilçelerinde başlayan çilek dalgasında öncüyüz." diye konuştu.

Seydişehir leblebisi için coğrafi işaretini aldıklarını belirten Başkan Tutal, ayrıca çilek ve karpuz için de coğrafi işaret başvurusunu yaptıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 8
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”