“Daha çok mücadele etmeliyiz”
Uyuşturucu ile sivil toplum kuruşları olarak daha çok mücadele verilmesini gerektiğini belirten Konya Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Adem Ceylan “Birilerinin sermayelerini biriktirmek için çaba harcadıkları, paketin içerisinde olan bağımlılık, eş cinselliklik, kumar ve bunun gibi kötülüklerle biz müslümanlar olarak mücadele etmek zorundayız. İyiliğin örgütlü hali olan sivil toplum kuruluşları olarak bizler normal vatandaşlardan daha çok mesuliyet duygusu ile hareket etmek zorundayız.“ ifadelerini kullandı
“Uyuşturucu bir çığ gibi üzerimize düşüyor”
Uyuşturucu ile mücadelede yeni bir yol haritası çizilmesi gerektiğini belirten Anadolu Medya Grup Vakfı Başkanı Avukat Ahmet Özer “Çocuklarımız bizim bilgimiz dışında uyuşturucu illeti ile tanışıyor. Haberimiz yokken her gün onlarca, yüzlerce genç uyuşturucunun müptelası haline geliyor, bağımlı hale getiriliyor. Uyuşturucu sorunu bir çığ gibi üzerimize geliyor ve altında kalıyoruz. Onları oradan çekip kurtarmamız gerekiyor. Biz Konya Sivil Toplum Kuruluşları olarak bunun önüne geçecek güçte ve kudretteyiz. Yeter ki ne yapacağımızı bilelim. Önümüze bir yol haritası çizilsin. Ayrıca Rabbim bize bu görevleri ihsan ettiği için böyle bir mecburiyetimiz var. Bu görevlerdeysek, bu sivil toplum kuruluşlarının başındaysak bu mücadeleyi yapmaya mecburuz.” dedi.
“Yüz kişiden doksan dokuzu sigarayla başlıyor”
Madde kullanımının sigara ile başladığını belirten Enderun Vakfı Başkan Yardımcısı Abdürrahim Arslan “Yaptığımız bütün araştırmalarda yüz kişiden doksan dokuzunda maalesef başlangıç aşaması olarak sigara ile karşılaşıyoruz. Sigara kullanan bir bireyin diğerlerine göre madde kullanma oranı çok yüksek. Aile, çevre ve iş çevreleri bozulmaya başlıyor. Önce bu illete kapılıyor. Zaman içerisin de kendine farklı bir dünya oluşturuyor. Bu yüzden karşımızda çok çıkmazda olan insanlarla, sosyal çevremiz de fazla karşılaşmayız. Birey hangi işi yapıyor olursa olsun, hangi sosyal çevrede olursa olsun belirli bir dönem sonra kendi alanını oluşturuyor ve farklı bir çevreye dahil oluyor. Bu süreçten sonra maalesef sağlıklı bir iletişim kurulamıyor” dedi.
“Sanayi gençliğine ulaşmak zorundayız”
Özellikle sanayide çalışan gençlere el uzatılması gerektiğini belirten İslami Değerleri Tanıtma Vakfı Başkanı Mustafa Selek “Okuyan kesime bir şekilde öğretmenler ve akademisyenler yardım eli uzatmaya çalışıyor, onlara ulaşıyor. Ama yardım eli uzanmamış, özellikle sanayide çalışan gençlere en kısa zamanda el uzatmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
Aklını yitiren bireyler yetişmesin
Bağımlı olan bireylerdeki değişime dikkat çeken İslami Değerleri Tanıtma Vakfı Eğitim Komisyonu Üyesi Ali Tahir Şener “Uzun yıllar eroin bağımlısı gençlerle çalıştım. Özellikle bir kaç doz aldıktan sonra karşınızda kendisinde olmayan birini görüyorsunuz. Sizinle konuşan kişi fiziksel olarak aynı kişi ama duygusal olarak aynı değil. Bir defa akıl melekesi ortadan kalkıyor. Sizi algılayamıyor.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: