Balıkçılar soğuktan üşüdüğü gözlenen ve yaşadığını fark ettikleri kuşu, kullandıkları balıkçı barınağına götürerek ısınmasını sağladı ve yiyecek verdi.
Barınaktaki koltuklar üzerinde gezinen ve sürekli uyumaya çalışarak bulunduğu alandan ayrılmak istemeyen çulluk kuşu, balıkçıların ellerine alıp sevdiği maskot haline geldi.
Balıkçı İbrahim Erdoğan, gazetecilere, kuşu sabah saatlerinde limana geldiklerinde bir kayığın yanında soğuktan üşümüş halde bulduklarını söyledi.
Kuşu ölü zannettiklerini aktaran Erdoğan, "Bir baktık, soğuktan uyuşmuş, uçamamış. Arkadaşlarla barakaya aldık. Burada canlandı. Bir şeyler verdik yemedi ama kendine geldi. Buradan da ayrılmak istemiyor. Birkaç gün misafirimiz olacak gibi görünüyor." diye konuştu.
Çulluk kuşu nedir? özellikleri nelerdir? ne ile beslenir?
Yetişkinler 33–38 cm boyunda olup, 6–7 cm düz bir gagası vardır. 55–56 cm kanat genişliğine sahiptir. Çulluğun vücudu üstte tarçın rengi olup alta ise gridir. Başının yukarısında geniş gözleri yer alır. Bacakları kısa ve pembemsidir. Trakya bölgesinde Yelve ve Gagalı olarak bilinir. Boynu ve kuyruğu kısa gövdesi ise oldukça dolgun olup uçarken kaba bir görüntü sergiler. Sakin bir orman kuşudur. Çulluklar genellikle toprak kurtları,böcekleri ve bitkisel maddeleri yer. Gagalarıyla yumuşak toprağı karıştırarak veya çamurlu toprağa sokarak uzun dilleriyle kurtçukları bulup yerler. Akşam alaca karanlığında ormandan çıkar ve az ağaçlıklı bölgeler ve dere kenarlarına gelerek beslenir.
Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.