DOLAR : 42,88₺
EURO : 50,27₺
STERLİN : 57,48₺
GRAM : 6.021,06₺
ÇEYREK : 9.903,46₺
CUMHURİYET : 39.294,76₺
Güncel

Başkan Altay: Hazreti Mevlana’nın doğru anlaşılması ve anlatılması için gayret ediyoruz

Eklenme: 08.09.2023 - 09:32

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hazreti Mevlana’nın daha geniş kitlelere en doğru haliyle anlatılmasına katkı sağlamak için İstanbul’daki kültür-sanat insanları, tarihçiler, yazarlar ve akademisyenlerle istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Başkan Altay: Hazreti Mevlana’nın doğru anlaşılması ve anlatılması için gayret ediyoruz
Reklam alanı
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat Yılı ve Mevlana Yılı kapsamında İstanbul’daki kültür-sanat insanları, tarihçiler, yazarlar ve akademisyenlerle istişare toplantısında bir araya geldi.

İstanbul Bahariye Mevlevihanesi’nde düzenlenen programa; İbn Haldun Rektörü Prof. Dr. Atilla Arkan, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs, Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Prof. Dr. Mahmut Ak, Prof. Dr. Hasan Kabil Yılmaz, Prof. Dr. Bilal Kemikli, Prof. Dr. Azmi Özcan, Prof. Dr. Mürtaza Bedir, Prof. Dr. Bekir Karlıağa, Prof. Dr. Mustafa Kara, Uğur Derman, Beşir Ayvazoğlu, İrfan Gündüz, Hüseyin Kutlu, İhsan Kabil, Nazif Tunç, Erol Erdoğan, Necdet Yılmaz, Celalettin Çelik, Ahmet Şahin, Mehmet Güney katıldı. 

Katılımcılar, toplantıda Hazreti Mevlana’nın Türkiye’de ve dünyada daha geniş kitlelere en doğru şekilde anlatılması ve Mevlana’nın felsefesinin daha geniş coğrafyalara yayılması için görüş ve önerilerini paylaştı.

“HEPİMİZİN ORTAK MESELESİ KUR’AN VE SÜNNET”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, toplantının sonunda tüm katılımcılara teşekkür ederek, “Hakikaten çok faydalı bir program oldu. Herkes çok büyük katkı sağladı. Hazreti Mevlana’nın doğru anlaşılması ve anlatılması için gayret ediyoruz. Hepimizin ortak meselesi Kur’an ve Sünnet ve bunun haricindeki konuların doğruları söyleyerek zamanla geride kalmasını sağlamak. Tabi bu bir anda olacak bir şey değil ama biz doğruyu ifade ettiğimiz sürece yanlışlar bir süre sonra açığa çıkacaktır ve insanlar doğrusunu öğreneceklerdir diye düşünüyorum. İnşallah bu büyük sorumluluğu başaracak feraset ve irade oluşur. Bizi yalnız bırakmamanız çok kıymetli. Tekrar katılımlarınız ve katkınız için teşekkür ederim” diye konuştu. (Veli Şengül)
Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 9
😡 15
👎 17
😂 0
😢 2
😲 2
Toplam 45 tepki

Yorumlar

  • Sinan Kılınç 831 gün önce

    Adamların hepsi prof ne yaptınız onlara oturup doğru Mevlânâ budur diye onu anlattınız vallahi merak ettim

  • Salih Yılmaz 831 gün önce

    İstanbul’daki bu toplantı ile Konya Belediyesi alakası!

  • Konya 832 gün önce

    Gördük gördük Kubbeyi beş senede anca restore ettiniz

  • cihat 832 gün önce

    mevlanayı anlattıgınız kadar birazda ALLAH VE RASÜLÜNÜ ANLATIN,MEVLANA KİMMM

  • haydar 832 gün önce

    nasıl oy veriyorlar sana hayret ediyorum

  • Levent 832 gün önce

    <a href=\"https://www.flickr.com/photos/194658652@N06/52941415387/\">çok doğru bir karar</a>. Hz. Mevlana\'yı anlayamadığımız için sevgi ve hoşgörüden uzak bir yaşam sürüyoruz.

  • Dıyor 832 gün önce

    Hz Mevlana ney çalmadı dönmedide. Ama siz ne yapıyorsunuz ney çalıyonuz, dönüyonuz. Birde diyorsunuz ki hz Mevlana böyle yapardı deyip o büyük evliyaya iftira ediyorsunuz. Bunun bedeli ahirette çok çetindir

  • Utanmalı İnsan 832 gün önce

    Deccal düzenini kurmak için elinizden geleni yapıyorsunuz.Yaptığınız her şeyi Allah görüyor biliyor.

Yorum Yap