Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Altay'dan üniversite öğrencilerine çağrı! Kadim şehrin sokaklarında dolaşın

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Gençlik Meclisi’nin “Üniversite Buluşmaları” kapsamında Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz’ın da katıldığı programda öğrencilerle sohbet eden Başkan Altay, gençlerin geleceğe hazırlanmasıyla ilgili yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. Gençlerin Büyükşehir Gençlik Meclisi, Kapsül Teknoloji Platformu, Sosyal İnovasyon Ajansı ve Genç Kültür Kart gibi faaliyetlere katılmalarını, şehri gezerek yakından tanımaları tavsiyesinde bulunan Başkan Altay, “Üniversiteler bizim için çok kıymetli. Şehrin insan kaynağına çok büyük katkı sağlıyorsunuz” dedi.

Başkan Altay’dan üniversite öğrencilerine çağrı! Kadim şehrin sokaklarında dolaşın

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen “Üniversite Buluşmaları” kapsamında Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileriyle buluştu.

 

Prof. Dr. Şahabettin Yiğitbaşı Konferans Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, vizyoner bakış açısıyla Konya’nın gelişimine büyük katkı sunan ve üniversitelerle olan iş birliğini her zaman destekleyen Başkan Altay’ı ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. 

“KONYA SİZİ YAVAŞ YAVAŞ İÇİNE ÇEKİYOR, DEĞİŞTİRİYOR, DÖNÜŞTÜRÜYOR”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da kendisinin de mezun olduğu Selçuk Üniversitesi’nde öğrencilerle bir arada olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek konuşmasına başladı.

Başkan Altay, Konya’ya ilk gelen öğrencilerin “notlarımı yükseltiyim bir an önce gideyim” diye düşündüklerini dile getirerek, “Ama sonra Konya sizi yavaş yavaş içine çekiyor, değiştiriyor, dönüştürüyor ve Konya’yla ilgili anılarınız, hatıralarınız hem zihninizde kalıyor hem Konya’da yaşamaya devam ediyorsunuz. Onun için üniversiteler bizim için çok kıymetli. 5 üniversitede 120 bine yakın öğrencimiz var ve şehrin insan kaynağına çok büyük bir etki ve katkı sağlıyorsunuz” ifadelerini kullandı. 

“GENÇLERİMİZİN GELECEĞE HAZIRLANMALARIYLA İLGİLİ YOĞUN ÇABA SARF EDİYORUZ”
Üniversite öğrencilerinin Konya’da bulunmasından dolayı çok memnun olduklarını vurgulayan Başkan Altay, “Konya Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman gençlerimizle iletişim kurmak, onların sorunlarını çözmek, ihtiyaçlarını gidermek ve geleceğe hazırlanmalarıyla ilgili yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bu çabanın ana omurgasını Gençlik Meclisimiz oluşturuyor. Burada yer almanızın çok kıymetli ve önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. 

 

Başkan Altay konuşmasının devamında Konya Büyükşehir Belediyesi’nin gençlik faaliyetlerinden de bahsederek gençlerin Kapsül Teknoloji Platformu, Sosyal İnovasyon Ajansı, Genç Kültür Kart’a başvurarak gençlik ve öğrenci hizmetlerinden faydalanmalarını istedi.

“ŞEHRİN SOKAKLARINDA DOLAŞIN”
Üniversite öğrencilerinden kampüs bölgesinden çıkarak şehir merkezine gelmelerini isteyen Başkan Altay, “Şehrin sokaklarında dolaşmanızı arzu ediyoruz. Çünkü burası çok kadim bir şehir. 10 bin yıldır şehir hayatını devam ettirebilmiş dünyanın ender yerleşim yerlerinden birisinde bulunuyoruz. Bunun tescili de Çatalhöyük. Konya her dönemde Anadolu’da hangi medeniyet hüküm sürüyorsa o medeniyetin en önemli şehirlerinden birisi olmuş. İnce Minareyi, Karatay Medresesi’ni, Alaaddin Camisi’ni, Depo No:4’ü, Darülmülk Sergi Sarayı’ndaki sultanlarımızı görmeden lütfen üniversite hayatınızı tamamlamayın” cümlelerini kullandı. 

 

Başkan Altay, programın sonunda öğrencilerle sohbet ederek soruları cevapladı. (Veli Şengül)

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 4
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”