Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başarı ve mutlulukla geçen koca bir yıl! DOSD Meram 1 yaşında

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, birinci yaşını dolduran DOSD Meram’ın çalışmalarını değerlendirmek ve yeni projelerin planlamasını yapmak üzere DOSD Meram Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi. DOSD Meram’ın bir yıl önce açılmış olmasına rağmen 4-5 yıllık yol katettiğini ve gelişim gösterdiğini belirten Başkan Kavuş, hedeflerinin şehirdeki tüm down sendromlu çocuklar, bireyler ve ailelerinin hayatlarına dokunmak olduğunu ifade etti.

Başarı ve mutlulukla geçen koca bir yıl! DOSD Meram 1 yaşında
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Meram Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi DOSD Meram Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ile geçen bir yılın değerlendirmesini ve yeni dönemin de planlamasını yapmak üzere bir araya geldi. 
MUNLAFALIOĞLU VE YÖNETİMİ, BAŞKAN KAVUŞ’A ÇALIŞMALAR VE PROJELERİN SON DURUMU HAKKINDA BİLGİ VERDİ
 
Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Derneği Başkanı Mehmet Munlafalıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri merkezin bir yıllık çalışmaları ve önümüzdeki süreçte ortaya konacak projelerin son durumları hakkında Başkan Mustafa Kavuş’a bilgi verdiler. Başkan Kavuş, aldığı brifingten sonra yaptıkları özverili çalışmalarla DOSD Meram’da başarılı işler ortaya koyan yönetim kuruluna, eğitmenlere ve başarıda büyük katkı sağlayan bağışçılara teşekkür etti. 
BAŞKAN KAVUŞ; “DOSD MERAM, BİR YILDA DÖRT BEŞ YILLIK YOL VE GELİŞİM KATETTİ”  
 
Yönetim kurulu toplantısından sonra DOSD Meram’ın çalışmaları ve projeleri hakkında açıklamalarda bulunan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, merkezin yönetim kurulundan hocalarına, ebeveynlerinden bağışçılarına kadar her kademesiyle büyük bir aile 
haline geldiğini söyledi. Bundan bir yıl önce down sendromlu çocukların hayatlarına dokunacak önemli bir süreci bu merkez ile birlikte başlattıklarını söyleyen Başkan Kavuş, 
“Bu büyük aile her bir ferdiyle güzel bir yapı oluşturdu. Bu samimi birliktelik sayesinde DOSD Meram,  bir yıl gibi kısa bir zamanda önemli çalışmalar ortaya koydu ve 4-5 yıllık bir mesafe katetti. Bu hayırlı yatırımı yaparken bugün geldiğimiz noktayı biz bile tahmin edemezdik. Ancak Allah her işte olduğu gibi bu işte de bizlere yardım etti ve işimizi bereketlendirdi” diye konuştu. 
BAŞKAN KAVUŞ; “HEDEFİMİZ, BU ŞEHİRDEKİ TÜM DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARIMIZA VE BİREYLERİMİZE DOKUNABİLMEK” 
 
Toplantıda önümüzdeki süreçte hayata geçecek projelerin de masaya yatırıldığını belirten Başkan Kavuş, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Down sendromlu çocuklar ve bireylerimiz için yeni projeler geliştirdik. Bahar aylarıyla birlikte bu projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu projeler çerçevesinde bu özel çocuklarımızı özellikle de 18 yaş üstü bireylerimizi evlerinden çıkarıp spor yapmalarının ve meslek edinmelerinin önünü açacağız. Yüzme gibi sporlarla hem kendilerini geliştirebilecekleri hem de eğlenebilecekleri, ailelerin üzerinden yük alacakları etkinlikler olacak. Tamamen ücretsiz olacak bu kurslarla birlikte onların aileleri için verdiğimiz kursların kapsamını da genişleteceğiz. Meslek edinme kurslarına katılan down sendromlu gençleri belediyemizin kafelerinde istihdam ederek onları hayata kazandıracağız. Bu özel sektöre de güzel bir örnek olacaktır. Amacımız bu şehirdeki tüm down sendromlu çocuklarımıza ve bireylerimize dokunabilmek. Çocuklarımızı hayata kazandıracak bu projelerin hayırlı olmasını temenni ediyor, merkezimizin bu hayırlı işlerinde yanımızda olan tüm paydaşlarımıza, dernek yönetimine, hocalarıma, dernekte görevli arkadaşlarıma ve destekleriyle yanımızda olan hayırseverlere şükranlarımı sunuyorum.” (Cansu Ünal) 

Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”