Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakan Tunç: Filistinli kardeşlerimizin haklarını her alanda haykıracağız

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Masum Filistinli kardeşlerimizin dün olduğu gibi daima yanında olacak ve haklarını her alanda haykıracağız. İşgalci İsrailli yetkililerin hak ettikleri cezayı almaları için uluslararası hukuk önünde girişimlerimizi sürdüreceğiz" dedi.

Bakan Tunç: Filistinli kardeşlerimizin haklarını her alanda haykıracağız

Adalet Bakanı Tunç, katil İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yönelik soykırım savaşının birinci yılında, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "7 Ekim 2023’ten bu yana, tam bir yıldır işgalci İsrail’in soykırımına uğrayan Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı acı nedeniyle yüreğimiz yanmaktadır." ifadelerini kullandı.

 

Uluslararası hukuku ayaklar altına alan İsrail'in, geçmişte her dinden insanın barış ve huzur içinde yaşadığı Filistin’de, Gazze’de en temel insan haklarını yok saydığını vurgulayan Bakan Tunç, şunları kaydetti; Yaklaşık 42 bin Filistinlinin hayatını kaybettiği, 100 bine yakın Filistinlinin yaralandığı, milyonlarca Filistinlinin sistematik olarak göçe zorlandığı Gazze, dünyanın en büyük çocuk ve kadın mezarlığı haline gelmiştir. Uluslararası kuruluşların aldığı kararlara uymayan İsrail, bir milleti yok etmeye çalışmaktadır. Kana doymayan İsrail, Filistin’de olduğu gibi Lübnan’da da savaş suçlarına devam etmekte, bölgeyi savaş alanına çevirmek istemektedir.

 

"Yüreğinde vicdan kırıntısı kalmış ülkeler, Netanyahu ve çetesine artık 'dur' demelidir"
Sözde demokrasi ve insan hakları savunucusu ülkeler, kuvözdeki bebekleri dahi acımadan öldüren barbar İsrail’in hain saldırılarını maalesef görmezden gelmektedir. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası kuruluşlar, terör örgütü gibi davranan bebek katillerine karşı misyonlarını yerine getirmekte etkisiz kalmaktadır. Yüreğinde az da olsa vicdan kırıntısı kalmış olan ülkeler, Netanyahu ve çetesine artık 'dur' demelidir.

 

Uluslararası hukuk ve insan haklarına aykırı olan İsrail’in saldırıları ve işgali, yalnızca Filistin halkının değil tüm insanlığın ortak meselesidir. Filistin davasının yanında durmak ve Filistin halkının haklı mücadelesine destek vermek insanlığa ve tarihe karşı bir sorumluluktur. Bu sorumluluk bilinciyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde masum Filistinli kardeşlerimizin dün olduğu gibi daima yanında olacak ve haklarını her alanda haykıracağız. İşgalci İsrailli yetkililerin işledikleri insanlık ve savaş suçları nedeniyle hak ettikleri cezayı almaları için uluslararası hukuk önünde girişimlerimizi sürdüreceğiz. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilene kadar mücadelemize devam edeceğiz. 

 

"Dünyada hakkın, hakkaniyetin ve adaletin savunucusu olacağız"
"Dünya 5’ten büyüktür" diyerek daima zalimlerin ve haksızlıkların karşısında dimdik duracağız. "Daha adil bir dünya mümkündür" idealiyle her zaman dünyada hakkın, hakkaniyetin ve adaletin savunucusu olacağız. İsrail’in hain saldırılarında şehit olan Ayşenur Ezgi Eygi kardeşimize ve tüm Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.  


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”