Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakan Tekin: Öğretmen, şube tercihinde merkezi yerleştirme yapacağız

Milli Eğitim Bakanı Tekin, "Çocuklarımızın artık 1. ve 5. sınıfa kayıt olduklarında öğretmen, şube tercihi konusunda okul müdürlerimizin zor durumda kalmasını önleyecek merkezi yerleştirmeyi yapacağız" dedi.

Bakan Tekin: Öğretmen, şube tercihinde merkezi yerleştirme yapacağız

Bakan Tekin'in açıklamaları şu şekide:"Yeni bir müfredat gündemde. Bilgiye erişim değiştikçe süreçte değişiyor. Çocuklarımızın bilgiye erişiminde çok büyük kolaylıklar var. Çocuklarımız okuldan aldıkları bilgiyle tatmin olmuyorlar. Dünyanın her tarafında bilgi vermekten bilgiyi beceriye dönüştürmeye dönüştü. Biz de kademeli olarak değişmeyi planladık.

 

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli beceri temelli bir model. Müfredat ağır olmakla eleştiriliyordu, sadeleştirdik.

 

Toplumsal yapımızın ihtiyaç duyduğu bir müfredat oldu. Birinci sınıf yeni müfredat ve kitaplara sahip olacak. Diğer sınıflar eski müfredata devam edecek. 9 Eylül günü inşallah bu kitaplarımız sınıflarımızda olacak.

 

Deprem bölgesi
Tekrar bütün milletimize başsağlığı diliyorum. Büyük bir felaket atlattık. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla çalışmalarımız başlamıştı. Biz de devam ettirdik. Şu anda bakanlık merkez teşkilatında öncelikle yıkılan dersliklerin inşaatı konusunda bir koordinasyon merkezi oluşturduk.

 

Cumhurbaşkanımızın talimatı, 6 Şubat öncesinden fazla derslik sayına ulaşmamızdı. Önümüzdeki hafta son durum değerlendirmemizde ben size bir iki rakam vereyim. Bunlar önemli rakamlar benim açımdan.

 

Bu 11 ilimizde toplam 9 bin 935 derslik kullanılamayacak durumda. Hafif hasarlı ve onarımlarla devam edecek olanları hemen hemen tamamladık. 9 bin 935 dersliğin yerine 19 bin 894 derslik inşa edilecek. 6 Şubat'taki derslik sayısının yüzde 10 üstüne çıktık.

 

9 Eylül sabahı itibarıyla inşallah 11 ilin tamamında eğitim öğretim süreci hiçbir sıkıntı olmadan başlamış olacak.

 

Kayıt ücretleri konusunda ek tedbirler alınacak mı?
Önce şunu netleştirelim. Biz zorunlu çağına giren bütün öğrenciler için eğitim öğretim planlaması yapıyoruz. Evini en yakın okula öğrencinin kaydını otomatik olarak yapıyoruz. Sınavla yerleşen okullara da çocuklarımız puan üstünlüğüne göre kayıt yapılıyor.

 

Kimsenin kayıt ücreti alabilecek bir inisiyatifi yetkisi yok. Ben okul müdürlerimin zan altında bulunmasını istemem. Çocuklarımızın artık birinci ve beşinci sınıfa kayıtlarında okul müdürlerimizin zor duruma düşmesini engellemek için merkezi kayıt sistemini hayata geçirdik.  

 

Okul müdürlerimize 'benim çocuğumu illa şu öğretmene yazdırın veya şu şubeye çocuğumu yazdırmak istiyorum' gibi ısrarın anlamı yok çünkü okul müdürlerimizin inisiyatifi yok.

 

Kitap fiyatları
Kitap fiyatlarıyla ilgili denetimde sıkıntılı fiyat politikası belirleyen özel okullara yaptırım uyguluyoruz. Asgari ücretin 10 katı, 20 katı, üçüncüsünde de kapatma var. Özel okullarda Talim Terbiye Kurulu Başkanlığımızın onayladığı kitapları zorunlu hale getirdik. Ders kitaplarını okullara göndermiş olacağız, ilave kitaba ihtiyaç yok.

 

20 bin öğretmen atama süreci
Danıştay kararından sonra öğretmen adayı arkadaşlarımızın mülakat sonuçlarını açıklayıp atamalarını yapacağız.


Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 3
  • 3
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”