DOLAR : 42,85₺
EURO : 50,26₺
STERLİN : 57,30₺
GRAM : 6.003,57₺
ÇEYREK : 9.876,37₺
CUMHURİYET : 39.187,05₺
Güncel

Bakan Şimşek: Dış yükümlülükleri azaltıyoruz

Eklenme: 24.07.2024 - 11:21 Güncelleme: 24.07.2024 - 11:22

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, artan dış kaynak girişi, ters dolarizasyon ve azalan dış finansman ihtiyacı sonucunda rezervlerin güçlendiğini, bu sayede dış yükümlülükleri azalttıklarını açıkladı.

Bakan Şimşek: Dış yükümlülükleri azaltıyoruz
Reklam alanı

Bakan Şimşek, Merkez Bankası'nın Suudi Arabistan ile 5 milyar dolarlık depo alımını sonlandırmasına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Programımızla artan dış kaynak girişi, ters dolarizasyon ve azalan dış finansman ihtiyacı sonucunda rezervlerimiz güçlendi. Bu sayede dış yükümlülükleri azaltıyoruz. Suudi Arabistan ile ekonomik ve finansal konulardaki iş birliğimiz devam edecek" ifadelerini kullandı. 


Kaynak: DHA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 1
😡 2
👎 2
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 5 tepki

Yorum Yap