Açıklamada, görüşlerine yer verilen Bakan Özer, meslek liselerindeki öğretmen ve öğrencilerin, depremden etkilenen okullarda öğrenim gören öğrencilerin eğitimle buluşmalarına imkan sağlamak için konteyner sınıf ürettiğine dikkati çekti.
KONYA'DA DA KONTEYNER SINIFLAR ÜRETİLECEK
Üretimlerin Konya, Gaziantep, Bursa, Antalya, Ankara, İstanbul, İzmir ve Mersin'deki 12 mesleki ve teknik Anadolu lisesinde yürütüleceğini aktaran Özer, şöyle devam etti:
"Kendi elektrik ihtiyacını da karşılayabilecek şekilde güneş enerjisi santraline sahip 1200 konteyner sınıf üretimine başlandı. Bu konteyner sınıflardan ilk etapta 348 tanesinin bütçelendirilmesi yapılarak konteyner sınıfların üretim süreci başladı. Konteyner üretim kapasitesi günlük 20 ila 25 arasında olup bunlardan 138 konteyner sınıf depremden etkilenen 10 ile gönderildi. 210 konteyner sınıfın üretim süreci de devam ediyor."
130 SEYYAR TUVALET BÖLGEYE GÖNDERİLDİ
Meslek liselerinin seyyar tuvalet üretimini de yaptıklarına işaret eden Özer, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında üretimi yapılan ve monte edilen 130 seyyar tuvaletin tırlara yüklenerek deprem bölgesindeki illere gönderildiğini bildirdi.
KONYA'DA 300 KONTEYNER SINIF ÜRETİLECEK
Gaziantep Şehitkamil Şehit Serdal Şakır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 300 konteyner sınıf hedefiyle üretime başladığını aktaran Özer, şu bilgileri verdi:"Bursa Kestel Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 200, Konya Kılıçarslan BİST Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Konya Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 150'şer konteyner sınıf, Antalya Kepez Şehit Özcan Şenol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 150 konteyner sınıf üretimine başladı. Ankara Sincan Fatih MTAL, Şişli Zincirlikuyu İSOV MTAL, Üsküdar Haydarpaşa MTAL ve İzmir Ödemiş MTAL 50'şer, Mersin Toroslar Atatürk MTAL ile Mersin Akdeniz Mersin MTAL ise 25'er konteyner sınıf üretecek."
"AFETZEDE KARDEŞLERİNİN HER İHTİYACINI KARŞILADI"
Meslek liselerinin Kovid-19 salgını sürecinde maskeden dezenfektana, solunum cihazından tek kullanımlık önlüğe kadar toplumun ihtiyaç duyduğu ürünleri üreterek önemli çalışmalara imza attığını anımsatan Özer, şunları kaydetti: "İşte o 'kara gün dostu' meslek liseleri şimdi de Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde depremzedeler için battaniyeden uyku tulumuna, sobadan hijyen malzemelerine kadar ihtiyaç duyulan çok sayıda ürün üretiyor. Meslek liselerimiz, son olarak da depremden etkilenen okullarda öğrenim gören öğrenci arkadaşları için seyyar tuvaletlerle birlikte konteyner sınıflar üretiyor. Afet bölgesinde 'her şart altında eğitime devam' ilkemizle şu anda 1476 noktada farklı kademelerde eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Eğitim ortamlarını daha iyi hale getirmek için 8 ilimizde 12 meslek lisemizde konteyner sınıf üretimlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Bu süreçte eğitim ailemiz kenetlenerek afetzede kardeşlerinin her ihtiyacını karşıladı. Depremzede öğrencilerin eğitimleri için gösterdikleri çaba için meslek lisesi öğretmen, öğrenci ve yöneticilerine ayrıca teşekkür ediyorum."
Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.