Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, 26 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirilen Sağlık Muhabirliği Eğitim Programı’nda konuşma yaptı. Bakan Memişoğlu, "Türkiye dünyada sağlık hizmetlerini çok iyi veren bir ülke konumuna geldi. Esasında büyük bir çaba, bu çabanın neticesini COVID-19 salgınında da dünyaya ispat edecek şekilde aldık" dedi.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Ankara'da sağlık muhabirleri ile bir araya geldi.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, plastik cerrahi, dermatoloji, kulak burun boğaz gibi branşlardaki randevu bulma sıkıntısına da değindi. "Randevuları daha kısa sürede verilebilir hale getireceğiz" dedi.
Gündeminde özel hastaneler ile ilgili mevzuat değişikliği de vardı. Ayakta tedavi yönetmeliğinin de değişeceğini vurgulayan Bakan Memişoğlu, " Ayaktan teşhis tedavi mevzuatımızı revize ediyoruz. Sağlık meslek mensuplarının tanımlaması yaklaşık 12 yıl önce yapılmıştı. Onların da özel olarak nasıl çalışacağı için bir mevzuat çalışması yapıyoruz. Yani fizyoterapistler olsun, diyetisyenler olsun, psikologlar olsun özel olarak nasıl sağlık hizmeti vereceği konusunda da bir mevzuatsal çalışma içindeyiz. Esas en büyük çalışmalarımızdan bir tanesi inşallah ödeme sistemleriyle ilgili de hep beraber Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bir çalışma içinde olacağız" dedi.
"Benim için hekimlik mesleği çok değerli bir meslek grubudur"
Bakan Memişoğlu, aile hekimliğini çok önemsediklerini belirtti. Siyasi ideoloji ile meslek ideolojisinin karıştırılmaması gerektiğini ifade etti:
"Aile hekimliği çok önemsediğimiz bir meslek grubu. Son iş bırakma eyleminde aile hekimlerimizin yüzde 80’i bu uygulamaya ve iş bırakmaya dahil olmadılar, dezenformasyona inanmadılar. Biz tabii ki eleştirileceğiz, tabii ki bazıları tepki duyacaktır. Biz hekimlerin tepki duymaması için uğraşıyoruz. Ama hekimlik mesleğini gerçekten içine sindirmiş hekimlerimize şunu sizin vasıtanızla mesaj olarak vermek istiyorum: Biz hekimlik mesleğini gönülden yapan, bu mesleğin etik değerlerine sahip olan her hekimin çok değerli olduğunu biliyoruz, onları destekliyoruz. Özellikle şunu söylüyorum, benim için hekimlik mesleği çok değerli bir meslek grubudur."
"İnsan hayatını tehlikeye sokmayın" uyarısı
Bakan Memişoğlu sahte içkiden ölümleri önlemek için eczane ve ilaç depolarının denetlendiğini hatırlattı: "Sadece eczaneleri değil, ilaç depolarını da üretim merkezlerini de, zaten o belli miktarlarda oluyor ama. Bunu yapanın insanlıktan nasibini almadığını düşünüyorum. Bir insanın hayatını tehdit edecek bir gelirin kendisine faydası nasıl olur diye insan düşünüyor yani. Teamülen insanı katletmek yani."
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Sağlıkta muayene ücretleri ve ilaçlar aşrı derecede zamlandı. Katkı paylarını kaldırın sayın bakan! Çocuk için bir şişe şuruba 100 lira fark çıkıyor sağlık harcamaları da bir aile için çok büyük bir maddi sıkıntı yaratıyor. Sağlıkta ücretsiz politikalar üretin lütfen!
Yorum Yap
TCMB rezervleri 190,8 milyar dolar oldu
Konya'da 4 araç birbirine girdi! Kaza anı kamerada
Gazze'de 200 çift dünya evine girdi
Akkuyu NGS'de 2026'nın "devreye alma yılı" olacak
Yıldız Tilbe'den Hülya Avşar açıklaması geldi
Serumlara zehir kattı, 12 hasta öldü: Doktora müebbet hapis cezası
Konya'da 3 yaşındaki çocuğunu canice katletmişti! İşte cezası...
Dünürden kan donduran telefon: "Gel cenazeni götür"
Selçuklu’nun tarihi ve kültürel mekanları Şeb-İ Arus boyunca yoğun ilgi gördü
Küçükkumköprü Caddesi’nde sıcak asfalt çalışması tamamlandı
Konya'da iki kişinin öldüğü Taşoluk Apartmanı davasında yeni gelişme
Merkez Bankası rezervleri arttı