Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık teknikerlerine yönelik yeni düzenlemeye ilişkin, "Kamuda teknikerler kendi işini, hemşire arkadaşlar kendi işini yapacak, yerine kimse çalışmayacak. Özel sektörde ise hemşire arkadaşlarımızın sorumluluğunda onların görev tanımına uygun işleri yapmaya sadece izin var" dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, anestezi ve ameliyathane teknikerleri ile acil tıp teknisyenliği ve paramedik çalışanlarına yönelik yeni düzenlemeye ilişkin dün yaptığı açıklamaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla açıklık getirdi.
Yakında Resmi Gazete'de yayımlanması beklenen düzenlemeye ilişkin, kamuda teknikerlerin teknikerlik, hemşirelerin hemşirelik yapacağının, yani birinin diğerinin alanında görevlendirilmeyeceğinin altını çizen Koca, özel sektörde ise teknikerlerin, hemşirelerin gözetiminde, onların görev tanımına uygun işleri yapmaya izninin bulunduğunu aktardı.
"Kamuda herkes kendi görev tanımına uygun alanda çalışacak"
Bugün Mardin'deki esnaf ziyareti esnasında konuyla ilgili bir gencin sorusunu yanıtladığı video paylaşımına da yer veren Koca, şunları kaydetti:
"Kamuda herkes kendi işini yapacak. Teknikerler kendi işini, hemşire arkadaşlar kendi işini, yerine kimse çalışmayacak. Özel sektörde, özellikle bu anlamda hemşire arkadaşlarımızın sorumluluğunda, hemşire arkadaşlarımız yoksa onların çalışma durumu yok, hemşire arkadaşlarımızın sorumluluğunda onların görev tanımına uygun işleri yapmaya sadece izin var. Yani hemşire arkadaşlar tedirgin olmasınlar. Onların sorumluluğunda, görev tanımına uygun tekniker arkadaşlar sadece özel sektörde... Kamuda herkes kendi görev tanımına uygun alanda çalışacak."
Kaynak: AA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Lütfen yayınlayın sizde bu zulme ortak olamyın... İlk başta Necmettin Erbakan Üniversitesinden den başlamak lazım. zamanının imid başkanı ahmet başkan daha az parayla çalıştıralım zorla bağlı kalsınlar vasıfsız olsunlar diye herkesi temizlik personeli göstermiştir. O günden bu güne 10 yıldır teknik eleman olduğum halde temizlik personeli geçiyorum. Sağolsunlar nereye başvuru yapsam sigorta dökümanım hep temizlikçi, kendimi de yaptığım işte kanıtlayamıyorum.Kimin bu işte parmağı var ise Hakkımı Helal Etmiyorum.
kamu hastanelerinde sağlıkcı olan sağlık memurları maaşlarını sağlıkçı ücretinden alıyor ama masa başı memur işi yapıyor haram zıkkım olsun önce bunlara engel olun adam torpili bulmuş sağlık memuru hemşire maaşını sağlıkçı olarak yüksek alıyor ama çalışma düz memur gibi bu adaletmi yazıklar olsun
o zamanda işler yürümüyor halk mağdur oluyor.
Yorum Yap
Yıldız Tilbe'den Hülya Avşar açıklaması geldi
Serumlara zehir kattı, 12 hasta öldü: Doktora müebbet hapis cezası
Konya'da 3 yaşındaki çocuğunu canice katletmişti! İşte cezası...
Dünürden kan donduran telefon: "Gel cenazeni götür"
Selçuklu’nun tarihi ve kültürel mekanları Şeb-İ Arus boyunca yoğun ilgi gördü
Küçükkumköprü Caddesi’nde sıcak asfalt çalışması tamamlandı
Konya'da iki kişinin öldüğü Taşoluk Apartmanı davasında yeni gelişme
Merkez Bankası rezervleri arttı
Mesleğe 1 sene önce başlamıştı.. Duruşmaya giden genç avukat kazada hayatını kaybetti
Yenidoğan bebeklerin tanı ve tedavileri yapay zekayla belirlenecek
Yılbaşı alışverişlerinde "sahte indirimlere" karşı uyarı
Asgari ücrette ikinci toplantı
Haber Ara