DOLAR : 42,83₺
EURO : 50,16₺
STERLİN : 57,19₺
GRAM : 5.981,60₺
ÇEYREK : 9.836,99₺
CUMHURİYET : 39.030,48₺
Güncel

Bakan Alparslan: Yatırımcılar için güvenli liman olmayı planlıyoruz

Eklenme: 25.08.2023 - 14:22

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Dost ve müttefiklerimizle yakın iş birliği içerisinde ithalata bağımlılığımızı bitirmeyi hedefliyoruz. Böylece arz güvenliğimizi muhafaza ederken enerji sepetini çeşitlendirmeyi ve ülkemizi enerji merkezine dönüştürerek yatırımcılar için güvenli liman olmayı planlıyoruz" dedi.

Bakan Alparslan: Yatırımcılar için güvenli liman olmayı planlıyoruz
Reklam alanı
Bakan Bayraktar, Birleşik Arap Emirlikleri'nde yayın yapan bir gazete için makale kaleme aldı. Bayraktar, Birleşik Arap Emirlikleri ile imzalanan stratejik ortaklık çerçeve anlaşmasının önemli olduğunu belirterek, "Toplam 29,7 milyar dolarlık bu anlaşmayla iki ülke, offshore rüzgar ve güneş enerjisi dahil olmak üzere yenilenebilir enerjiden, yeşil hidrojen ve nükleer enerjiye kadar birçok farklı alanda dev projeleri el birliğiyle hayata geçirme taahhüdünde bulundu" dedi.

'DOĞAL GAZ VE PETROL ÜRETİMİMİZ ARTACAK'
Bayraktar, 'akıllı enerji dönüşümü' kavramının altının kapsayıcı, duyarlı, esnek, akılcı ve dijital enerji dönüşümü olarak doldurulması gerektiğine işaret etti. Enerji dönüşümü ile istihdam artışı ve ekonomik büyüme arasında sağlıklı bir denge kurulabileceğini belirten Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimleri kazanması ile birlikte enerji piyasası için yeni bir reform ve yatırım döneminin başladığını kaydetti. Bayraktar, yazısının devamında, "Dost ve müttefiklerimizle yakın iş birliği içerisinde ithalata bağımlılığımızı bitirmeyi hedefliyoruz. Böylece arz güvenliğimizi muhafaza ederken enerji sepetini çeşitlendirmeyi ve ülkemizi enerji merkezine dönüştürerek yatırımcılar için güvenli liman olmayı planlıyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda petrol ve doğal gaz üretimimizi artıracak, enerji sepetimizi çeşitlendirmek için nükleer santraller inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: DHA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 0 tepki

Yorumlar

  • SILLELI MEMET 844 gün önce

    20 yıl geçmiş daha

Yorum Yap