DOLAR : 42,83₺
EURO : 50,18₺
STERLİN : 57,20₺
GRAM : 5.982,91₺
ÇEYREK : 9.839,13₺
CUMHURİYET : 39.039,02₺
Güncel

AK Parti Karatay “ZİMEM” geleneğini yaşatıyor

Eklenme: 30.04.2021 - 13:43 Güncelleme: 30.04.2021 - 16:35

AK Parti Karatay İlçe Başkanlığı Osmanlı döneminde uygulanan bir geleneği yaşatıyor. Esnaftan veresiye defterini satın alarak ihtiyaç sahibi vatandaşların borcunu ödemek olarak bilinen “Zimem” geleneği, bu yılda Karatay’da devam ettirildi. Başkan Genç ve yönetim kurulu üyeleri, ilçede bulunan iki markete giderek ihtiyaç sahibi vatandaşların borçları bulunan veresiye defterini satın aldı.

AK Parti Karatay “ZİMEM” geleneğini yaşatıyor
Reklam alanı
Mahallede ikamet edip,  markete olan borçlarını ödemekte güçlük çeken ihtiyaç sahiplerinin borçlarını hesaplatıp bu borçları kapattılar. Ramazan ayında ve bayram öncesi yapılan bu yardım, hem esnafı, hem de borçlu vatandaşları sevindirirken hayr dualarını aldılar.
Bu geleneği yaşatmaya önderlik eden ve konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Genç; “Osmanlı’dan bizlere intikal eden, hayr ve yardımlaşma örneği olan ‘ZİMEM DEFTERİ’ geleneğini yaşatmaya devam ediyoruz. Geçen sene uyguladığımız ve çok dua aldığımız bu gelenek bizlere ayrı bir huzur verdi. Bu vesile ile esnafımıza ve vatandaşımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz.  Önümüzdeki Ramazanlar’da da uygulamayı düşündüğümüz bu geleneği yaşatmayı Rabbim bizlere nasip etsin. İmkan sahibi vatandaşlarımızı da bu geleneği yaşatmaya davet ediyorum” ifadelerinde bulundu. 

Kaynak:

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 11
❤️ 0
😊 8
😡 10
👎 18
😂 4
😢 1
😲 2
Toplam 54 tepki

Yorumlar

  • Keziban gökmen 1691 gün önce

    Cok güzel bir şey önder olandan rabbim razı olsun

  • Sait 1691 gün önce

    Sağ elin verdiğinden sol elin haberinin olmaması gerekmiyordu?

  • ismail 1691 gün önce

    markete değilde bankalara gidip kapatsalar kart limiti 5.000 tl altında olanların market mi kaldı etrafta veresiye yazan

  • VATANDAŞ 1691 gün önce

    meramlı açık gizli farketmez yazıyorsunda neye istinaden yazıyorsun?? belliki sanada baya bir faydaları dokunmuş arkadaşların...

  • Tubaaa 1691 gün önce

    Osmanlı geleneğini yaşatmak güzel cennet mekan yüce atalarımızın naifliği ortada... Ancak bu işler gizli yapılır insanlar özensin vs.işleri hikaye. Kimsede özenecek hal ve maddiyat kalmadı maalesef.Doğuda biri sabah vakti gelip bütün borçları ödemiş onun haberi yapıldı ancak kim olduğu hala ortada yok

  • Yusuf sivasi 1691 gün önce

    Teşekkürler Allah CC razı olsun

  • Meramlı 1691 gün önce

    Allah böyle doğru yardımlarınızı artırsın.

  • Topal Solucan 1691 gün önce

    Allah Kabul Etsin

  • Süleyman 1691 gün önce

    Reklam ile bu ödenmez hem kendi cebinden ödeyecen hemde kimsenin haberi olmayacak.

    • Meramlı 1691 gün önce

      Açık veya gizli olsun farketmez. Borcu ödenen vatandaş çok sevinmiştir. Bravo

  • Ömer 1691 gün önce

    Devlet-i Ali Döneminde zimem Defteri uygulaması bir hayır sever tarafından borçların yazılı olduğu vesika satın alınır bu çok önemli \'\'kimseye duyurmadan\'\' satın alır borçlarını ödermiş. Ey iman edenler! Allah’a ve âhiret gününe inanmadığı halde malını insanlara gösteriş yapmak için harcayan kimse gibi sadakalarınızı başa kakmak ve incitmek suretiyle boşa çıkarmayın. O kimsenin misali, üzerinde toprak bulunan düzgün ve yalçın bir kayadır; kayanın üzerine şiddetli bir yağmur yağmış, onu çıplak halde bırakmıştır. Bu gibilerin kazandıkları hiçbir şeyden istifadeleri olmaz ve Allah, inkârcı topluluğa hidayet vermez. (Bakara Sûresi, 2. Sûre, 264. Âyet) Ebû Hüreyre\'den (Radıyallâhu Anh) rivâyet edildiğine göre, Peygamber Aleyhisselâm şöyle buyurdu:\"Şu yedi kişiyi Allah Teâlâ, kendi gölgesinden başka bir gölgenin olmadığı bir günde kendi gölgesinde gölgelendirecektir: 1- Âdil yönetici, 2- Rabbine ibâdet ederek yetişen genç, 3- Kalbi mescidlere bağlı adam, 4- Birbirlerini Allah için sevip; buluşmaları da ayrılmaları da Allah için olan iki adam, 5- Makam ve güzellik sahibi bir kadının kendisini zinâya davet etmesi durumunda \"Ben Allah\'tan korkarım\" diye cevap veren kimse, 6- Sağ elinin infâk ettiğini, sol eli bilmeyecek kadar gizli sadaka veren (hayır ve hasenâtta bulunan) kimse, 7- Yalnız başına iken, Allah’ı andığı zaman gözleri dolan kimse.\" (Buhârî, Ezân, 36)

  • NECATİ ALTUNBAŞ 1691 gün önce

    OOOOH KAMERALAR ÖNÜNDE ... TAMAMEN ŞOV YAPIYORLAR, REKLAM AMAÇLI.

    • Meramlı 1691 gün önce

      Keşke bütün şovlar böyle olsun.

  • Ali 1691 gün önce

    Vatandaşı sadakaya mahkum edenler utansın.

  • Ahmet 1691 gün önce

    kira, doğalgaz, fatura geleneği yoktu Osmanlı\'da olsaydı onuda öderlerdi galiba :)

  • hayrett ediyorum 1691 gün önce

    parti reklamının kimseye faydası yok...madem cebinizden ödeyin..

    • Meramlı 1691 gün önce

      Önemli olan ödenmesi, bravo.

  • Toros yörüğü 1691 gün önce

    Tamam ama millet neden başkasına muhtac,niye kendi ihtiyaçlarını kendi karşılayamıyor sorusu ve cevabını bulursak o zaman bir millet oluruz.

  • mehmet 1691 gün önce

    Çok güzel bir uygulama.Bu kardeşlerimizden ve sebep olanlardan Allah razı olsun.

    • Meramlı 1691 gün önce

      Yardım yardımdır. Açık veya gizli farketmez.

    • Vatandaş 1691 gün önce

      İnsanlarımızı buduruma getirdikleri içinmi Allah razı olsun tam anlaşılmadı

Yorum Yap