Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Afrika'ya kurban bağışı yapmak

Kurban Bayramı, Hz. İbrahim’in (a.s) rüyası üzerine oğlu İsmail’i Allah’a kurban etmesi sırasında, Allah’ın kurbanlık koç göndermesi ile başlamış ve bir sünnet/vacip olarak devam etmiştir. Bu bakımdan, Allah’a teslimiyetin ve yakınlaşmanın önemli bir ifade biçimi olan kurban ibadeti Müslümanlar için büyük bir öneme sahiptir.

Afrika’ya kurban bağışı yapmak

Kurban Bayramı’nda kesilen ve “udhiye kurbanı” olarak adlandırılan kurban Hanefi mezhebinde nisap miktarınca mala sahip kişilere vacip, diğer 3 hak mezhepte ise sünnettir. Bu nedenle her Müslüman Kurban Bayram’ında kurban ibadetini yerine getirmek ister.
Kurban ibadeti, kişinin kendisinin gerçekleştireceği bir ibadet olduğu gibi mala dayalı bir ibadet olduğundan aynı zamanda vekalet yolu ile de gerçekleştirilebilen bir ibadettir. Kurban ibadetini yerine getirmek isteyip de maddi durumu yetersiz olanlar genellikle Afrika’ya kurban bağışı yapmayı tercih etmektedir.


Afrika’ya Kurban Bağışı Nasıl Yapılır?
Afrika kurban bağışı yapmak isteyen kişi, öncelikle bağış yapacak güvenilir bir hayır kurumu belirlemelidir. Kurban bağışı kabul eden kurumların başında dernekler ve vakıflar gelmektedir. Kurban bağışı yapılacak kurumun güvenilir olduğunu anlamak için dikkat edilmesi gerekilen önemli kriterler bulunmaktadır.

Bunlar;
Tecrübe ve Erişilebilirlik: Afrika’ya kurban bağışı yapmak isten bağışçı, kurban bağışı gerçekleştireceği dernek yahut vakıfın geçmiş dönem çalışmalarını incelemelidir.

Bu değerlendirme için şu sorular sorulabilir: Bağış yapılacak kurum kaç yıldır kurban organizasyonu gerçekleştirmektedir? Kurum ile yüz yüze ve telefon ile irtibat kurulabilir mi? Derneğin kurban bağışı dışında çalışması var mı? Bu sorular daha da arttırılabilir.


Şeffaflık ve Güvenilirlik: Kurban ibadetini bağış yolu ile yerine getirmek isteyen Müslüman, öncelikle bu ibadetin eksiksiz bir şekilde gerçekleştirilmesini ister. Bu da kurban bağışı yapılacak kurumun bağışçıya vereceği güven ile ilgilidir. Güvenin sağlanması ise kurban organizasyonuna dair çalışmaların şeffaf bir şekilde bağışçıya aktarılması ile olur.


Emin Olma: Afrika kurban bağışında bulunan kişinin bu ibadeti yerine getirdiğinden emin olması şarttır. Çünkü kurban ibadeti sadece bağış yapılarak değil bağışın kurban alımı ve kesimi için kullanıldığını bilerek, emin olunarak yerine getirilir. Afrika kurban bağışının gerçekleştirildiğinden emin olmanın en güzel yolu ise kurban kesim videolarıdır. 
Yukarıda zikredilen tüm hususlara örnek olarak Vuslat Derneği verilebilir. Dernek, 22 yıllık insani yardım çalışmaları kapsamında milyonlarca insana yardım ulaştırdığı gibi yılın her günü adak, akika, şükür, şifa ve sadaka kurbanları kesmekte; her yıl Kurban Bayramı’nda da bağışçılarından vekalet alarak vacip kurban bağışlarını sorunsuz bir şekilde yerine getirmektedir.


Afrika’ya kurban bağışı yapmak; yoksulluk, kıtlık ve iç savaş gibi zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren ihtiyaç sahiplerine destek olmak anlamına gelir. Bununla birlikte kurban bağışı, yardım bilincinin kuvvetlenmesi ve paylaşma kültürünün gelişmesi açısından önemli derecede toplumsal faydayı da içerisinde barındırır.


Afrika’ya kurban bağışı yapmak isteyen hayırseverler, Vuslat Derneği’nin vuslat.org.tr web sitesi üzerinden yahut 0212 659 28 80 numaralı Çağrı Merkezi’ne ulaşarak bağışlarını yapabilir, vekaletlerini verebilirler. Dernek, Kurban Bayramı bitimine kadar bağışçılarına kurban kesim videolarını göndermektedir.


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”