Prof. Dr. Eken, çocukların bu süreçte aileleriyle birlikte ayni ve nakdi yardımların yanı sıra manevi desteğe de oldukça ihtiyaç duyduğunu söyledi.
“Çocuklarımızın keyifle oynayacağı kitapla hazırlıyoruz”
Sağlık Hizmetleri MYO Çocuk Gelişimi Programı Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Sarıkaya da yaptığı açıklamada, projenin ilk önce ana sınıfı ve köy okullarındaki öğrenciler için başlatıldığını dile getirdi.
Afetin ardından proje çalışmasını okul öncesi afetzede çocuklar için planlamaya başladıklarını anlatan Sarıkaya, “Selçuk Üniversitesindeki öğretim elemanlarıyla birlikte yapılan bir proje ve halen de devam ediyor. Her yaş grubundaki çocuklarımıza yönelik etkinlik kitapları oluşturuyoruz. Hazır oyuncaklar da hediye ediyoruz ama bunlar el emeği ve çocukların yaş grubuna uygun olan etkinlik kitapları. 3 ile 6 yaş arası her çocuğun keyifle oynayabileceği etkinlik kitaplarını Selçuk Üniversitesi ve KADEM olarak hazırlıyoruz.” diye konuştu.
Etkinlik kitapları projesinin dışında KYK yurtlarında da Sağlık Hizmetleri MYO ve Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak 9 oyun odası ve 3 ana sınıfı oluşturduklarını vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Sarıkaya, oyun odaları ve sınıfların bu hafta itibarıyla kullanıma sunulacağını kaydetti.
Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.