Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Beyşehir Çevre Yolu ile Beyhekim Caddesi’ni birbirine bağlayacak 14,5 kilometre uzunluğa sahip Abdülhamid Han Caddesi’nin birinci etabını ikinci etaba bağlayacak köprü çalışmasını inceledi.
Konya’yı her konuda geliştirmek için çok yoğun bir çaba içerisinde olduklarını belirten Başkan Altay, önemli önceliklerinden birisinin de Konya’nın trafiği olduğunu vurguladı. Trafik sorununu çözmekle ilgili ciddi çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Altay, “Şu anda Abdülhamit Han Caddesi birinci ve ikinci etabın kesiştiği alanda bulunuyoruz. Birinci etabı daha önce tamamlayarak hizmete açmıştık. İkinci etap da aslında fiilen tamamlandı.
İkisini birleştirecek bir köprü imar ediyoruz. 122 metre uzunluğunda yapmış olduğumuz bu köprüyle birinci etap ve ikinci etabın bağlantısını gerçekleştirmiş olacağız. Ayrıca Keçili Kanalı’nda herhangi bir taşkın riski oluşmadan kanaldaki suyun deşarjı ile ilgili problem de burada çözülmüş olacak.
Böylece Beyhekim Caddesi’nden başlayarak Sille Yolu’na kadar kesintisiz bir ulaşım hizmeti sağlamış olacağız. Üçüncü etapta da Sille Yolu’ndan Meram Tıp Fakültesi’ne kadar bir alanda çalışmamızı bu yılsonu itibariyle tamamlamayı planlıyoruz. Böylece Meram Tıp Fakültesi Hastanesi ile Beyhekim Hastanesi, Selçuklu Tıp Fakültesini ve stadyumu kesintisiz bir şekilde ulaşıma kavuşturmuş olacağız. Böylelikle Meram ve Selçuklu arasında önemli bir ana arter kazandırmış oluyoruz.”
Toplam 14,5 kilometre uzunluğundaki Abdülhamit Han Caddesi’nin şehir içi trafiğinde önemli bir yer edineceğine dikkat çeken Başkan Altay, “Özellikle Beyşehir Yolu ve İstanbul Yolu’ndaki trafik yoğunluğunun azaltılmasını planlıyoruz. İnşallah yılsonu itibariyle bu caddemiz açılarak hizmete sunulmuş olacak. Bununla birlikte Konya’da yeni cadde açmakla ilgili çalışmalarımızı aralıksız şekilde sürdürüyoruz.
Emeği geçen müteahhidimize, mühendisimize, işçi kardeşimize teşekkür ediyorum. Hemşehrilerimizin bir yerden bir yere giderken daha hızlı ve daha konforlu bir ulaşım sağlamalarını amaçlıyoruz. Ayrıca Abdülhamithan Caddesi üç şerit gidiş, üç şerit geliş ve refüjüyle de Konya’nın en prestijli ve en uzun yeni caddelerinden birisi olacak. Şehrimize hayırlı olsun.” diye konuştu.
Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te
KONHABER'e abone olun.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Yasal Uyarı:
Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.
-
A
Alt gecit daha iyi olur yalarda gecmeli ki .simdi yapin ileride rahatlar trafik
-
Cevapla
-
Begen (1)
-
Begenme (1)
-
A
Sel ve taşkınları tahliye etmek için yapılan bir su kanalının yanına, yakınına alt geçit yapılmaz. Tahliye kanalları uzun yıllar yağış ortalamaları ve yaşanan taşkınlar dikkate alınarak yapılır. Ancak özellikle küresel ısınmanın etkisiyle hiç yaşanmamış yoğunlukta bir yağış hesaplanın çok üstünde bir taşkına sebep olabilir. Su kanalın kapasitesini 10 cm bile aşsa dakikalar içinde alt geçit suyla dolar. Bu fay hattının üzerine bina inşaa etmek gibi olur.
-
R
Muhacir pazarına da el atılması gerekli en başta, pazarın kurulu olduğu gün trafik çilesi en üst seviyede.
-
Cevapla
-
Begen (6)
-
Begenme (0)
-
SA
rabbim sizi başımızdan eksik etmesin
-
Cevapla
-
Begen (4)
-
Begenme (10)
-
H
Durmak yola devam inşallah
-
Cevapla
-
Begen (11)
-
Begenme (14)
-
K
Viraj çok keskin olmuş. Biraz kamulaştırma yapıp yumuşak bir virajlı köprü yapsaydı çok daha iyi olurdu. İlerde 40 yıl sonra bu yol dolduğunda virajda hızın düşmesi nedeniyle hem yol da kilitlenme olacak hem de hız iyice düşürüleceğinden süreyi uzatacaktır. Yapıyorsun bir yol, artık masraftan kaçınmayacaksın. Kamulaştırmaya elverişli arazi de var zaten. İlerde 10 sene sonra kamulaştırayım desen kamulaştıramazsın zira oraya lüks binalar dikilir, şimdi arazi adeta boşmuş, kamulaştırmaya sonderece elverişliymiş.
-
Cevapla
-
Begen (25)
-
Begenme (5)
-
Ah kardeşim ah..kapsamlı düşünmek ileriyi düşünmek bizim idarecilerde yok maalesef..bir proje helede ana arterse 50 yıl hatta 100 yıl düşünülerek yapılmalı ama nerde..Nalçacı caddesi bile artık kaldırmıyor geçmişi 50 sene..ki o zamanlar herkes belediye başkanına delimi ne böyle geniş caddeye ne gerek var demişler..cadde yapılıyor ama köprü yol bitince inşaatı başlıyor..dediğin gibi bomboş araziye viraj uyduruluyor hiçbir işimiz dört dörtlük olmayacakmı arkadaş..genede allah razi olsun
-
A
Eleştiri hakkımız var. Özellikle yapıcı eleştiriler insanları ve kurumları hatadan döndürür, daha iyiye sevk eder ancak eleştirmeden önce doğru bilgi edinip haksız eleştirilerden hatta iftiradan sakınmak lazım.
Görünen viraj yeni caddenin kanal boyundaki eski dar yola yapılan bağlantısı. Köprü tamamlandıktan sonra ana cadde direk kanalın üstünden karşıya, caddenin devamına çarpraz bir açıyla atlayacak. Köprü o yüzden 122 metre genişlikte. Sonrasında Beyhekim istikametinde hafif bir viraj var.
-
kardeşim araştırıp etmeden bi yorum yapıyorsun milleti yanlış yönlendirip bunca hizmete gölge düşürüyorsun. bizim milletin nankörlük damarını depreştiriyorsun. o viraj dediğin eski yola olan bağlantı. o viraj köprü yapılınca kalmayacak zaten.
-
YK
Kolay gelsin.Neden yoldan daha büyük orta refüj yapılıyor. Ağaçlar yürüdüğümüz kaldırımlarda değilde ortada.
-
Cevapla
-
Begen (10)
-
Begenme (1)
-
O
Devamındaki Beyhekim caddesini de aynı şekilde açacaksanız trafik rahatlar ama böyle kalacaksa pek bir rahatlama olmaz.
-
Cevapla
-
Begen (12)
-
Begenme (1)
-
Beyhekim caddesi sıkıntılı haklısınız hiçbir çalışmada yok yarin bu cadde işlek hale geldimi ki alternatif bir arter olacak..o zaman Beyhekim caddesindeki kazalara bak sen..