Son Dakika Haberler

A’dan Z’ye Her Evin İhtiyacı: Hırdavat

 

Evinizin mobilya, dekorasyon ve yapı ihtiyaçlarını inşa etmenize yardım eden hırdavat malzemeleri adeta küçük birer süper kahramanlardır. Çoğunluğu küçük el aletleri olan malzemeler, yatak odanızdan mutfağınıza, çocuk odanızdan banyonuza kadar her türlü tadilat, tamirat, yenileme ve montajlama işleminde birincil yardımcı olarak kullanılabilir. Bu noktada hangi aletler nerelerde ve ne için kullanılır, el aletleri hırdavat malzemeleri nelerdir ya da ucuz hırdavat nereden temin edilir gibi soruların yanıtlarını öğrendikten sonra siz de evinizde tadilat, montaj ve yenileme işlerini keyif içinde yapabilirsiniz.

Evinizin Her Alanına Uygun Hırdavat Malzemeleri

Her evin en büyük ihtiyacı olan aletler farklı çeşitlere sahiptir. Her alan için farklı hırdavat malzemeleri kullanmak gerekebilir. Örneğin montaj yapmak, duvara raf, televizyon, kitaplık gibi eşyalar sabitlemek için sabitleme ürünleri kullanmalısınız. Farklı ürün ve eşyalar için dübel, vida, çivi ya da cıvata gibi hırdavat ürünleri tercih edilebilir. Bu noktada eşyanın özelliklerine göre olan seçenekleri kullanmanız gerekir. Örneğin ahşap bir mobilya için beton çivisi değil ahşap çivisi tercih etmelisiniz.

Evinizin özel alanlarını koruyan pencere ve kapılarınız için kapı ve pencere ürünlerini kullanabilirsiniz. Kapı veya pencere kollarınızı yenileyebilir ya da tamir edebilir, kapı kilitleriniz için kapı kilitleri satın alarak gerekli işlemleri yapabilirsiniz. Bunların yanı sıra sineklik, yalıtım bantları, menteşe ve stoper gibi ürünlerle pencere ve kapı tamiratlarınızı kendiniz rahatlıkla yapabilirsiniz. Evinizin her bir köşesini daha özel kılmak için yönlendirme levhaları kullanabilir, kendinize özel alanlar yaratabilirsiniz. Ayrıca ofis, şirket gibi kamusal veya kurumsal alanlar için kullanılan yönlendirme levhalarıyla yaşam ve iş alanlarını tasarlayabilirsiniz.

Evinizde ya da iş yerinizde doğru ölçümlerle tasarım yapmak için gönyeler size yardımcı olabilir. Hırdavat çeşitlerinden birisi de anahtarlıklardır. Anahtarlıklarla arabanızın, iş yerinizin ya da evinizin sınırlarını size açan anahtarlarınızı daha özel hale getirebilirsiniz.

Çeşit Çeşit Malzemeden ve Ölçüden Hırdavatlar

Hırdavat malzemeleri pek çok malzemeden ve çaptan meydana gelebilir. Malzeme bilgisi hırdavat eşyasına göre değişkenlik gösterebilir. örneğin kapı kolları, kapı mandalları ya da çekmece kolları için kullanılan malzemeler alüminyum, pirinç, metal ya da paslanmaz çeliktir. Kilit sistemleri için de çoğunlukla paslanmaz çelik kullanılır.

Vida, cıvata, somun, menteşe gibi küçük ürünler ise çoğunlukla çinko malzemeden üretilir. Böylece sert ve çelikle uyumlu çinko malzeme yapılan işlemlerin daha sağlam olmasını ve evinizdeki yaptığınız işlemlerin daha sağlam olmasını sağlar.

Plastik malzemeler de oldukça popüler seçenekler arasında yer alır. özellikle kapı kolları, sineklik çerçeveleri, kapı stoperleri gibi pek çok farklı alanda plastik malzemeli seçenekler kullanılabilir. Bunlara ek olarak nikel, ahşap, cam, demir, deri, fiber, kauçuk, sünger ve mikrofiber pek çok malzeme hırdavatların ana malzemesi olarak kullanılır.

Hırdavat malzemelerinin ölçüleri, çapı ve ağırlığı ise çeşitlere göre değişiklik gösterebilir. Vida, somun gibi sabitleme ürünleri çap olarak 6, 8, 10 mm çapa sahip olabilir. Ayrıca bu uzunluk ve genişlik kullanılan vidanın ya da somunun hangi eşya için kullanılacağına göre değişkenlik gösterebilir. Kapı kolları ise ölçülerine göre farklılık gösterir. Topuzlu modeller ise kendi içlerinde farklı boyutlardadır. Bu nedenle seçim için öncelikle topuz olup olmadığına karar vermeniz gerekir.

Ucuz Hırdavat Ürünleri Nereden Temin Edilir?

Hırdavat ürünleri yapılacak işe göre değişir. Bu durum da fiyatların farklı olmasına neden olur. Bu nedenle ürün seçmeden önce yapacağınız tamir ya da tadilatın ne olacağına karar vermeniz gerekir. Eviniz için dekorasyon ya da sabitleme gibi önemli işlevleri üstlenen bu malzemeleri alırken hem kaliteli hem sağlam hem de uygun fiyatlı olmasına dikkat etmelisiniz. Bu nedenle yüksek kaliteli ürünleri, Koçtaş web sitesinde bulabilirsiniz. Yüzlerce seçenek, kaliteli ürünler ve her bütçeye uyan fiyatlar için Koçtaş'ın online alışveriş sitesini ziyaret edebilir ve güvenle alışverişinizi yapabilirsiniz.


Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”