Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

2024 KPSS soru ve cevap anahtarı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

KPSS lisans soruları ve cevapları 2024, sınavdan çıkan adaylar tarafından yoğun ilgi görüyor. Adaylar Eğitim Bilimleri sınavının da sona ermesinin ardından KPSS soruları ve cevap anahtarıyla doğru cevapları görüntüleyebilecek. KPSS cevap anahtarı osym.gov.tr adresinden paylaşılacak. Adaylar telefon, tablet vb. araçlarla sorgulama yapabilecek. Peki KPSS soruları ve cevapları 2024 açıklandı mı? KPSS Genel Kültür- Genel Yetenek soru ve cevap anahtarı nasıl sorgulanır? İşte, KPSS cevap anahtarı bilgisi…

2024 KPSS soru ve cevap anahtarı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Sınavın ardından öğrenciler, cevap anahtarlarının ne zaman yayınlanacağını merak etmekte. Peki 2024 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) cevap anahatları ne zaman yayımlanacak?

KPSS SORULARI VE CEVAPLARI 2024 AÇIKLANDI MI?

Lisans düzeyinde 81 ilde düzenlenen sınava 1 milyon 400 binden fazla başvuru geldi. ÖSYM tarafından organize edilecek KPSS lisans sınavları bugün saat 10.15’te başladı.

KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavları 2 saati 10 dakika sürdü. Adaylar sınavdan saat 12.25’te çıkış yapmaya başladı.Öğleden sonra düzenlenecek Eğitim Bilimleri Oturumu ise saat 14.45’te başlayacak ve 100 dakika sürecek.

Eğitim Bilimleri oturumunun 16.25’te sona erecek. Genellikle ÖSYM düzenlenen sınavların cevap anahtarını aynı gün erişime açıyor.

Eğitim Bilimleri sınavı tamamlandıktan sonra KPSS lisans soruları ve cevap anahtarının en geç saat 18.00’a kadar açıklanması bekleniyor.

KPSS SORULARI VE CEVAP ANAHTARI SORGULAMA EKRANI

KPSS sınavı soruları ve cevapları basılı veya mail yoluyla adaylara verilmeyecek. Adayların sınavda kullandıkları cevap kitapçıkları görevlilere teslim edilecek.

KPSS soruları ve cevapları ise osym.gov.tr adresinden erişime açılacak. Adaylar herhangi bir T.C. kimlik numarası ve şifre olmadan sorgulama yapabilecek.

KPSS cevap anahtarı ekranında Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri alanlarından adaylara yöneltilen soruların doğru cevapları yer alacak.

Adaylar PDF şeklinde yayınlanacak cevap anahtarında soruların A,B,C,D,E şıklı doğru yanıtlarına sayfanın en alt kısmından ulaşabilecek.

“KPSS soruları ve cevapları açıklandı” duyusu ÖSYM’nin resmi sosyal medya hesaplarından ve sitesinden yapılacak.

KPSS OTURUMLARI 20-21 TEMMUZ’DA DEVAM EDECEK

Kamu personeli seçme sınavı veya diğer bir ifadeyle KPSS lisans oturumları Alan Bilgisi sınavlarıyla devam edecek. Alan Bilgisi sınavları 20-21 Temmuz’da uygulanacak.

KPSS ÖABT 4 Ağustos’ta, iki yıllık üniversite mezunlarının katılacağı ön lisans sınavları 1 Eylül’de ve lise mezunu adayların girebileceği KPSS ortaöğretim 15 Eylül tarihinde yapılacak.

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) 22 Eylül 2024 tarihinde düzenlenecek.

SINAV SONUÇLARI 23 AĞUSTOS’TA ERİŞİME AÇILACAK

KPSS Genel Kültür- Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri Alan Bilgisi, ÖABT, DHBT gibi lisans bazında düzenlenen sınav sonuçları 23 Ağustos cuma günü erişime açılacak.

Adaylar sınav sonuçları ekranında T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle birlikte sonuc.osym.gov.tr adreisnden ulaşabilecek.

Sınav sonuçları ekranında adaylar katıldıkları oturumdan yaptıkları doğru-yanlış cevap sayısı ile beraber toplam puanlarını görüntüleyebilirler.

LİSANS PUANLARI 1 YIL GEÇERLİ OLACAK

Üniversite mezunu adayların katılımıyla gerçekleştirilen KPSS lisans oturumlarında sınav sonuçları 1 yıl boyunca geçerli olacak.

Adaylar sınav sonuçları açıklanan tarihten itibaren 1 yıl boyunca kamu kurumlarında açılan kadrolara lisans puanlarıyla başvuru yapabilecek.

Ön lisans ve ortaöğretim ise 2 yılda bir düzenlendiğinden adaylar sınav puanlarıyla 2 yıl boyunca tercih yapabilirler.


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”