Son Dakika Haberler

Selçuklu'dan dev proje

  • 1 / 10
    Selçuklu'dan dev proje

  • 2 / 10
    Selçuklu'dan dev proje

  • 3 / 10
    Selçuklu'dan dev proje

    Geçtiğimiz günlerde Selçuklu Belediyesi yeni hizmet binasının açılışını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan'ın ''Kelebekler Vadisi'' projesine büyük ilgi gösterdiğini anımsatan Altay, 25 milyon liralık bir yatırım olan ve ihalesi tamamlanan projenin, önümüzdeki ay temelinin atılacağını, 1 yıl içinde ise tamamlanacağını sözlerine ekledi.

  • 4 / 10
    Selçuklu'dan dev proje

    Kelebek zenginliği dikkate alındığında Konya'nın tanıtımına ve turizmine önemli katkı sağlayacağına inandıklarını açıklayan Altay, ''Kelebekler Vadisi'' içinde oluşturulacak kelebek ve böcek müzesinin yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geleceğini vurguladı.

  • 5 / 10
    Selçuklu'dan dev proje

    Kelebekler Vadisi'nde rengarenk binlerce kelebeğin görülebileceğini anımsatan Altay, doğadaki kelebekleri koruyarak bir farkındalık oluşturacaklarını, ziyaretçilere dijital ortamda böcekler ve kelebeklerle ilgili bilgi ve görseller sunulacağını, çeşitli böcek türlerinin yaşam alanlarını izleyicilerin canlı olarak takip edebileceğini aktardı.

  • 6 / 10
    Selçuklu'dan dev proje

    Vadide Türkiye'nin ilk Kelebek Müzesi'nin de kurulacağına dikkati çeken Altay, şöyle devam etti: ''Parkımızda ölen kelebekler bu müzede sergilenecek ve müzemizin özellikle Konya'ya gelen turistlerin ilgisini çekeceğine inanıyorum. Ayrıca müze içinde bir böcek müzesi de kurulacak. Müzede ayrıca kelebek ve böceklerin yaşamıyla ilgili interaktif sunuların gerçekleşeceği salonlarımız da olacak. Müze içindeki mini sinemalarda ise belgeseller, çizgi filmler ve kelebek çiftliğinin kurulma amacıyla ilgili filmler izletilecek. Ayrıca kurulacak alanlarda böcekler doğal ortamlarında gözlemlenebilecek.''

  • 7 / 10
    Selçuklu'dan dev proje

    ''Kelebekler, doğada tozlaşmada etkin rol oynayan canlılardır. Bu nedenle kurulacak bu vadide kelebeklere uygun yaşam alanları oluşturulacak'' diyen Altay, şunları kaydetti: ''Vadiye gelen vatandaşlarımız, kelebeklerin pupa döneminden ölümüne kadarki süreci gözleriyle görme şansı elde edebilecek. Ayrıca kuracağımız kelebek seraları canlı birer laboratuvar olarak hem vatandaşlarımız hem de bilim adamları tarafından kullanılabilecek. Kurulacak seralarda tropik bitkiler yetiştirilecek ve yerli ırk kelebekleri parkımıza çekebilmek için cezbedici bitkiler yetiştirilecek. Oluşturulacak botanik bahçede ağaç dalına konan bir kelebek, çocuğunuzla vadide gezerken omuzunuza konan bir kelebek veya etrafınızda rengarenk uçuşan kelebekler göreceksiniz.''

  • 8 / 10
    Selçuklu'dan dev proje

    Kelebekler Vadisi'nde bin kişilik bir anfi tiyatro ve 6 adet süs havuzu bulunacağını ve parkın özellikle yaz geceleri vatandaşların vaktini geçirebileceği bir yer olacağını dile getiren Altay, ''Bu projemiz içinde yer alacak futbol, basketbol sahaları ile egzersiz ekipmanları spor yapacak vatandaşlarımıza uygun bir merkez haline gelecek. Çocuklarımız için de vadi içerisindeki parkta Türkiye'de ilk olan oyun ekipmanları bulunacak ve çocuklarımız bu ekipmanlarla eğlenceli dakikalar geçirebilecek'' diye konuştu.

  • 9 / 10
    Selçuklu'dan dev proje

    Projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu ve önemli bir projenin hayata geçirileceğini anlatan Altay, ''Projemiz, 385 bin metrekare alan üzerine kurulacak. Bu alanın 270 bin metrekaresi yeşil alan, 105 bin metrekaresi sert zemin ve 10 bin metrekaresi havuz alanından oluşacak. 856 basketbol sahası veya 54 futbol sahası büyüklüğünde olacak projemizde, egzersiz alanları, çocuk oyun alanları, spor alanları, oturma ve dinlenme yerleri, büfeler, satış birimleri, sosyal yaşam alanları, cafeler, havuzlar, suni kızak pisti gibi donatılarla Konya'nın ve Selçuklu'nun yeni yaşam alanı haline gelecek'' dedi.

  • 10 / 10
    Selçuklu'dan dev proje

    Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaptığı açıklamada, ''Kelebekler Vadisi'' projesiyle Konya'ya çok büyük bir sosyal yaşam alanı kazandıracaklarını söyledi.

Türkçe العربية English