Tarım ve Orman Bakanlığı, 2007 yılından bu yana uyguladığı Ar-Ge Projelerine Tarımsal Destek Programı kapsamında 17’nci proje çağrısını yaptı. Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) bünyesinde yürütülen program kapsamında tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu öncelikli konularda Ar-Ge çalışması gerçekleştiren üniversiteler, TÜBİTAK Ar-Ge birimleri, sivil toplum ve meslek kuruluşları ile özel sektör, destekten yararlanmak için başvurabilecek. Son başvuru tarihi 8 Ekim olan program kapsamında üniversiteler ve TÜBİTAK Ar-Ge birimleri için destek üst limiti 300 bin TL, en fazla destek oranı yüzde 100 olarak belirlendi. Sivil toplum ve meslek kuruluşları için de destek üst limiti 300 bin TL olmakla beraber, destek oranı en fazla yüzde 70 olacak. Özel sektör kuruluşlarına verilecek destek üst limiti 3 milyon TL, destek oranı da en fazla yüzde 70 olacak. Ar-Ge proje başvurularının 17’ncisi kapsamında verilecek toplam destek miktarı ise 30 milyon TL olacak.
Bakanlık, bu yıl Ar-Ge desteği vereceği öncelikli konuları 40 madde halinde duyurdu. Bu konular arasında yaş meyve ve sebzede bahçeden markete kadar olan süreçte ürün kayıplarının azaltılmasına yönelik yeni yöntemler ve teknolojilerin geliştirilmesinden akıllı tarım teknolojilerinin üretim ve pazarlanmasında farkındalık ve rekabetçi ortamlar oluşturulmasına yönelik sistemlerin geliştirilmesine kadar pek çok başlık yer alıyor.
2007’den bu yana 108,5 milyon TL destek
Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu öncelikli konularda özel sektör Ar-Ge kültür ve kapasitesinin geliştirilmesi, yeni tür, çeşit, teknoloji, model, ürün gibi fark oluşturacak yeniliklerin ortaya çıkarılması ve buradaki çıktıların çiftçiler ile tarımsal sanayicilere aktarılması amacıyla yürüttüğü program kapsamında 2007 yılından bu yana 454 projeye 108,5 milyon TL destek verdi.
Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te
KONHABER'e abone olun.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Yasal Uyarı:
Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.