Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

SÜ Ziraat Fakültesi çiftliğinde drone ile ilaçlama yapıldı

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Sarıcalar Uygulama ve Araştırma Çiftliğinde drone ile ilaçlama yapıldı. Öğrenciler, teknolojinin tarımsal mücadeleye getirdiği kolaylığı yerinde gördü.

SÜ Ziraat Fakültesi çiftliğinde drone ile ilaçlama yapıldı
Sarıcalar Uygulama ve Araştırma Çiftliğinde düzenlenen programda konuşan Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu, “Drone teknolojisi ile bitki besleme ve zirai mücadele uygulamaları yapılabiliyor. Bize teknik alanda destek sağlayan Royaltech firması ve bilgi desteği veren Fakültemiz Bitki Koruma Bölümü hocalarımızla drone ile ilaçlama uygulamasının denemesini gerçekleştireceğiz. Bin 338 dekarlık alana sahip Sarıcalar Çiftliğinin bin 50 dekarında buğday, 60 dekarında silajlık mısır, 80 dekarında ayçiçeği, 80 dekarında yonca ekili. Drone teknolojisi ile bitki bakım, besleme ve zirai mücadele gibi uygulamaların nasıl yapıldığını gösteriyoruz. Teknolojinin tarımda kullanılması, üretimde verimliliğin artması, maliyetin düşmesi dolayısıyla bizi de sevindiriyor.” dedi.  

TARIMSAL MÜCADELE ETKİLİ BİR ŞEKİLDE YAPILMALI 
Royaltech Tarım İnavasyon Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bulut, “Drone teknolojisi ile çiftçilerin ihtiyaçlarına cevap verebilmek için çalışmalar yürütüyoruz. Birçok alanda mısır, ayçiçeği, pancar, buğday ve arpada deneme yapıyoruz. Sonuçlar gayet güzel. İleride birçok alanda çiftçilerimize hizmet vereceğimize inanıyoruz.” diye konuştu.  

Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nuh Boyraz da “İyi bir tarımsal mücadele yapamıyorsanız, verimliliği artıran unsurları ne kadar iyi kullanırsanız kullanın, istenilen sonuca ulaşılamaz. Burada önemli olan doğru ilacı seçmek, doğru alet ve ekipmanı seçmek, doğru zamanda ilacın atılmasını sağlamak. Uygulanan ilacın etkili olması isteniyorsa seçilen alete de dikkat etmek gerekiyor. Bu teknolojinin kullanılmasındaki amaç; efektif ilaçlamayı yapmak, daha az zamanda daha az masrafla daha etkili bir ilaçlama yapmak.” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Royaltech firmasına ait drone ile ilaçlama yapıldı. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”