Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

SGK uzmanı büyük sırrı açıkladı: Erken emekli olmak için yeni yöntem ortaya çıktı! İşte o tüyolar

Emeklilik için gerekli şartları tamamlamak isteyenler, bazı özel durumlardan faydalanarak erken emekli olabilirler. İşte SGK uzmanının anlattığı 3 yöntem.

SGK uzmanı büyük sırrı açıkladı: Erken emekli olmak için yeni yöntem ortaya çıktı! İşte o tüyolar
Emeklilik, birçok çalışanın hayalidir. Ancak emekli olabilmek için belirli bir yaşa gelmek ve yeterli prim gün sayısını doldurmak gerekir. Bu şartlar, sigorta başlangıç tarihi, cinsiyet ve sosyal güvenlik kurumu gibi faktörlere göre değişir.
Ancak bazı çalışanlar, erken emekli olmanın yollarını ararlar. Bu kişiler için SGK uzmanı, az bilinen 3 yöntemi madde madde anlattı. İşte erken emekli olabilmeniz için yapabileceğiniz 3 şey:

1- DOĞUM BORÇLANMASI

Bu yöntem, sadece kadın çalışanlar için geçerlidir. Kadınlar, sigortalı olarak çalıştıkları süre içinde doğum yaptıkları takdirde, doğum borçlanması yapabilirler. Bu sayede, çocuk başına 720 gün, toplamda ise 2160 gün ek prim kazanabilirler.
Doğum borçlanması yapabilmek için, çocukların sigortadan önce doğmuş olması ve yaşaması gerekmektedir. Ayrıca, doğumdan sonra adınıza prim ödenmemiş olması da şarttır. Doğum borçlanması ile yaş ve hizmet süresi şartlarını yerine getirmiş fakat prim gün sayısı eksik olan kadınlar, 3 çocuğa sahipse 6 yıl erken emekli olabilirler.

2- MALULEN EMEKLİLİK

Bu yöntem, çalışma gücünü kaybeden veya engelli olan çalışanlar için geçerlidir. Bu kişiler, sağlık raporu alarak malulen emekli olabilirler. Bu sayede, normal şartlarda gerekli olan yaş şartından muaf tutulurlar.
Malulen emekli olabilmek için, en az yüzde 40 iş göremezlik veya engellilik oranına sahip olmak gerekmektedir. Ayrıca, en az 1800 gün prim ödemesi de şarttır. Malulen emekli olanlar, işe giriş tarihlerine göre 15 ila 18 yıl arasında değişen hizmet süresini tamamladıklarında emekli olabilirler.

3- YAŞ ŞARTLI EMEKLİLİK

Bu yöntem, 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi yapmış olan çalışanlar için geçerlidir. Bu kişiler, 3600 gün prim ödemesi ve 15 yıllık sigortalılık süresini tamamladıklarında yaş şartını bekleyerek emekli olabilirler.
Yaş şartlı emeklilik için gerekli olan yaş ise cinsiyete göre değişir. Kadınlarda belirlenen bu yaş 58 iken, erkeklerde 60 olarak tespit edilmiştir. Yaş şartlı emeklilik ile normal şartlarda gerekli olan hizmet süresinden daha az bir sürede emekli olmak mümkündür.
 

Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English