Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Seydişehir Leblebisi’ne Coğrafi İşaret Başvurusu yapıldı

Asırlardır Seydişehir’de üretimi yapılan ve marka değer haline gelen Seydişehir Leblebisi’ için Seydişehir Belediyesi tarafından Türk Patent ve Marka Kurumuna coğrafi işaret başvurusu yapıldı.

Seydişehir Leblebisi’ne Coğrafi İşaret Başvurusu yapıldı
Başkan Tutal, 700 yıldır Seydişehir’de üretilerek marka değer haline gelen Seydişehir Leblebisinin tüm dünyaya tanıtılması ve marka değer olarak tescillenmesi için coğrafi işaret başvurusunda bulunduklarını kaydetti. 

Seydişehir’le özdeşleşen leblebi için gerekli yazışmaların gerçekleştirildiğini kaydeden Başkan Tutal, “Eşsiz kokusu ve tadıyla asırlardır Seydişehir’de ve bölgesinde markalaşan Seydişehir Leblebisinin ulusal bir marka olması için kollarımızı sıvadık” dedi. 

Türk Patent ve Marka Kurumu’na Seydişehir Leblebisinin Coğrafi işaret alması için alt yapı hazırlıklarını tamamlanarak  başvuruda bulunduklarını belirten Başkan Tutal, “İlçemizin yöresel ürünlerinin en önemlilerinden olan Seydişehir Leblebisinin tüm dünyaya tanıtılması ve kalitesinin tescillenmesi için Seydişehir Belediyesi olarak Türk Marka ve Patent Kurumuna başvurumuzu yaptık.

Belediye olarak hazırlamış olduğumuz başvuru dosyamızı, Seydişehir Kaymakamlığı, Seydişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Seydişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odamızla paydaş olarak Türk Marka ve Patent Kurumuna gönderdik. Seydişehir Leblebimiz Coğrafi İşaret aldıktan sonra tüm dünyada marka değer haline gelecek” dedi. 

Seydişehir’in en önemli yöresel ürünleri arasında yer alan Seydişehir(Bağra) Karpuzu ve Seydişehir Çileği içinde de coğrafi işaret başvurusu hazırlığında olduklarını söyleyen Başkan Tutal, “Seydişehir Leblebimizin uygun görülüp coğrafi işaret almasının akabinde damak  tadı ile Seydişehir Karpuzu yani Bağra Karpuzu ismiyle ün yapmış bu yöresel ürünümüze de coğrafi işaret başvurusunda bulunacağız. İlçemizin tüm değerlerini gün yüzüne çıkarıp tüm dünyaya tanıtmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şimdiden ilçemize hayırlı olmasını diliyor, bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ” diye konuştu. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 16
  • 7
  • 3
  • 4
  • 6
  • 2
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • S
    Selçuklu
    3 yıl önce

    Konya'nın kuruyemişte esamesi okunmuyor. Aslında kuruyemiş denince en önemli şehir Konya'dır. Şöyleki, nohut üretiminde konya daha önceleri birinci idi, sonraları gerileme oldu, dolayısı ile hertürlü leblebi üretiminde marka olmalıydı. Üzüm üretiminde özellikle Tuzlukçu ve Hadim bölgesinde son derece iyi durumda, dolayısı ile kuru üzüm de adı var olmalıyken geçmiyor. Kabak Çekirdeğinden Çeltik son derece iyi, hatta alıcı varsa daha fazla üretmek istiyor. Badem üretiminde Konya'nın heryeri uygun, eskiden her tarla badem ağaçları ile doluydu. Ceviz üretiminde ise son derece iyi durumda. Ay çekirdeği ise son zamanda bazı ilçelerde üretimi yapılıyor. Kayısı üretiminde eskiden konyada bolca idi. Şimdi neredeyse kalmadı. Kalmamasının sebebi üretilemediğinden değil üretilmek istenmediğinden kaynaklanıyor. Cezerye gibi lokum türleri, şekerlemede zaten başı çekiyor. Kolonya üretiminde yine sonderece iyi. Bisküvi hammaddesinde unu söylemeye gerek yok. Aslında olmayan bazıları da denenebilir. Siirt fıstığı, antep fıstığı, iran fıstığı, karadeniz fındığı, Akşehir, Beyşehir, Seydişehir, Derbent, Derebucak, Taşkent, Bozkır taraflarında deneme amaçlı konya belediyesi ve ilçe tarım müdürlükleri, ilçe tarım kooperatifleri, ilçe belediyeleri, KOP İdaresi, Mevka, Bahri Dağdaş....vs. tarafından. Bahri Dağdaşın adı var ama ben bir Konya veya Ülke tarımına bir çalışma yaptığını, bir yararı olduğunu görmedim. Milletten vergiler gidiyor ama karşılık alınamıyor, böyle yararı olmayacaksa milletin parası boşuna gitmemesi için derhal kapatılmalıdır. Bir çalışma yaptığı yok, bir araştırma yaptığı yok. Konya'da hangi ekim dikim, meyve bitki üretimi yapılabilir, hangi değişik ırklardan hayvancılık yapılabilir, bir çalışması yok.

    • Cevapla
    • Begen (16)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”