Hüyük Kaymakamı Hasan Çimer de konuşmasında, tarımsal üretimin öneminin son dönemde daha da öne çıktığını belirterek, ilçede yapılan çeşit denemesinin önemli olduğunu söyledi.
Konya İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı İsa Kaplan da, yaşanılan pandemi süreci ve devamındaki Ukrayna-Rusya savaşından sonra gıdanın en önemli stratejik silah olduğunun ortaya çıktığını vurguladı. Konya’da hububat üretiminin 2021 yılında 9,9 milyon dekar ekiliş alanı ve 2,5 milyon ton üretim olarak gerçekleştiğini ve gıda arzında herhangi bir sorun yaşanmadığını vurgulayan Kaplan, “2022 yılı arazi kontrollerimiz neticesinde rekoltemizin uzun yıllar ortalamasında olması beklenmektedir. İklim, sosyo ekonomik gelişmeler, insanların talepleri ve değişen ihtiyaçlar göz önüne alınarak bakanlığımıza bağlı enstitülerce ıslah çalışmaları yapılmakta, verimli, kuraklık ve hastalıklara dayanıklı çeşitler geliştirilerek ülkemiz tarımının hizmetine sunulmaktadır” dedi.
Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu ise, hububat yetiştiriciliğinin önemi ve Konya’daki yeni çeşitler hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
Konuşmaların ardından Taner çeşidi hakkında Bahri Dağdaş Tarımsal Araştırma Enstitüsü teknik personelleri tarafından arazide bilgilendirmeler yapıldı, deneme üretimi yapan üreticilerden ise çeşitler hakkında görüşleri alındı. Tarla Günü'ne katılan üreticiler, Taner ekmeklik buğday çeşidinin ortaya çıkan mevcut potansiyeli sebebiyle yörede yaygınlaştırılmasını beklediklerini dile getirdi.
Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.