TÜVTÜRK'ten yapılan açıklamaya göre, hesaplanan toplam gecikme bedeli, aylık yurt içi üretici fiyat endeksi oranlarına ve aracın muayeneye geliş tarihine göre değişiklik gösterebilecek.
Yeni düzenlemeye göre, araç muayenesini 1 yıl geciktirmiş bir otomobil sahibi, 205,08 TL gecikme cezası yerine yaklaşık 14,36 lira ödeyecek. 5 yıl muayeneye gelmeyen bir ticari aracın ödeyeceği gecikme bedeli ise 1.062,71 lira yerine 74,68 lira olacak.
Muayene gecikme süreleri için bir sınır yok
31 Aralık 2021'e kadar geçerli yeni düzenlemenin tüm araç tipleri için geçerli olduğunu açıklayan TÜVTÜRK, gecikme süreleri için de bir sınır olmadığını duyurdu. Buna göre, düzenlemeden muayenesi 1 ay geciken araçlar gibi 5 veya 10 yıldır muayeneye gelmeyen araçlar da faydalanabiliyor.
Öte yandan, araç muayene işleminin gerçekleştirilmesi için araç sahiplerinin Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), trafik para cezası veya otoyol geçiş borcu da bulunmaması gerekiyor.
Borç gecikmelerine indirim
Yeni düzenlemeyle sadece araç muayene gecikme ücretlerine değil, söz konusu diğer borçların gecikmelerine de önemli indirim imkanı getirildi. Böylece yapılandırmadan faydalanan ve bu borçları nedeniyle uzun süre aracını muayeneye ettiremeyen araç sahipleri için önemli bir imkan doğuyor.
Her bir taşıt için MTV, taşıta ilişkin idari para cezaları ile geçiş ücretinin en az yüzde 10'unun ödenmesi şartıyla taksit ödeme süresince fenni muayene izni verilecek.
Araç muayene hizmeti randevularının "www.tuvturk.com.tr" internet sitesinden, "0 850 222 88 88" numaralı çağrı merkezinden ve e-devlet üzerinden tüm araç sahiplerine ücretsiz olarak verildiği belirtildi.
Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te
KONHABER'e abone olun.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Yasal Uyarı:
Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.
-
vergiler çok yüksek vergilere de bir düzenleme bekliyoruz.
-
Cevapla
-
Begen (1)
-
Begenme (0)
-
Özel sektörden aldığın bir uygunluk hizmetinin gecikme bedeli olmaz, olamaz. Yaptırmamışsan trafikte cezası olur. Hizmeti ne zaman alırsan o zaman değerini ödersin.
-
Cevapla
-
Begen (9)
-
Begenme (1)
-
Bence PANDEMi döneminde yasaklardan dolayı binemedigimiz gün sayısı ücretten düşülsün zaten çok fazla ücret alınıyor mazot benzin ötv çok pahalı
-
Cevapla
-
Begen (5)
-
Begenme (0)
-
.
oyuna gelmeyelim. dış mihraklar yapıyor bunları
-
Trafikte zaten bir sürü maganda vardı her fırsatta saldırmaya hazır, kaza yapmak onlar için bir hobi, kullandıkları araçlar yansa bile umursamaz adamlar, kullandıkları aracı 2 yılda bir devlet kontrol ediyordu vizesi yoksa alıkonuluyordu şimdi bu yasa düzenleme ile bu adamların karşısına çıkacak olan kendini bilen vatandaşın vay haline
-
Cevapla
-
Begen (4)
-
Begenme (1)
-
Her şeye dünya zam fakat emekliye, memura, işçiye 3 kuruş zam yapmak da nedir? Allah sonumuzu hayır etsin inşallah!
-
Cevapla
-
Begen (7)
-
Begenme (2)
-
Emekliye memura asgarî ücretliye zam yaparken düşük açıklanan Tüfe, harç vergi ceza zam oranı ise Tüfe'ye göre oldukça yüksek olan ÜFE.
-
Cevapla
-
Begen (11)
-
Begenme (1)