DOLAR : 42,86₺
EURO : 50,37₺
STERLİN : 57,37₺
GRAM : 6.002,64₺
ÇEYREK : 9.874,84₺
CUMHURİYET : 39.180,96₺
Eğitim

Yunak'ta 'Sıfır Atık Kütüphanesi'nin açılışı gerçekleşti

Eklenme: 30.03.2022 - 15:57

Yunak Kaymakamı Murat Karahan, atık malzemelerden oluşturulan "Sıfır Atık Kütüphanesi"nin açılışını yaptı.

Yunak'ta 'Sıfır Atık Kütüphanesi'nin açılışı gerçekleşti
Reklam alanı
Yunak Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi kapsamında, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile öğretmenleri, kullanılmayan sıra, lastik ve atık malzemeleri geri dönüştürerek okul bünyesinde "Sıfır Atık Kütüphanesi"ni kurdu.

Kütüphanede atık malzemelerin geri dönüşümünden masa, kitaplık, sandalye , askılık , kalemlik ve kitap okuma setleri üretildi. Öğretmenler ve öğrenciler, oluşturdukları kütüphaneyi kitaplarla zenginleştirdi.

İlçe protokolüyle kütüphanenin açılışının gerçekleştiren Karahan, yaptığı açıklamada, projenin geri dönüştürülebilir malzemeler değerlendirilerek yapıldığını ifade etti.

Daha sonra protokol üyeleri kütüphaneyi gezerek bilgi aldı.

Yunak'ta öğrenciler kütüphane oluşturacak
Yunak'ta Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, okullarında kütüphane sınıfı oluşturmak ve ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olmak için kermes düzenledi.

Okul bahçesindeki kermeste, öğrenci, veli ve öğretmenlerin işbirliğiyle hazırlanan el emeği ürünler ile yöresel hamur işlerinin ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Kermese katılan Yunak Kaymakamı Murat Karahan, yaptığı açıklamada, öğrenciler arasında yardımlaşma, dayanışma ve kaynaşma duygularının gelişmesine vesile olan kermes programının takdir edilmesi gereken bir çalışma olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Kermese, Karahan'ın yanı sıra Belediye Başkanı Ali Konak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak:

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 3
❤️ 2
😊 1
😡 1
👎 1
😂 2
😢 0
😲 0
Toplam 10 tepki

Yorum Yap