Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağının açılış programında konuşan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Köksal, “Bizlere hizmet etme imkanı veren Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy’a, sürece destek olan hayırsever iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Bizler, öğrencilerimizin kendilerini yetiştirebileceği bir mutfak bırakıyoruz. Hayalimiz, hedefimiz sadece Türkiye’de değil; dünyada da iş çıkarabilecek ustalar, şefler yetiştirebilmek, Selçuk Üniversitesi ve Turizm Fakültesi markasını bütün dünyaya taşıyabilmek. Öğrencilerimize çok güveniyoruz.” dedi.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy da “Gelecek nesillere bırakacak bir eserimizin olması gerekir. Bir hedef üzerine ilerlersek güçlü bir üniversiteyi, güçlü bir nesli yetiştirebiliriz diye yola çıktık. Açılışını yaptığımız Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağını devletimize yük olmadan, devletimizden yük alarak öğrencilerimize ve akademisyenlerimize hizmet edecek şekilde iş adamlarımızın destekleriyle oluşturduk. Selçuk Üniversitesi, Türkiye’de en fazla bağış alan üniversiteler içerisinde. Bu önemli, çünkü toplumumuz bize güveniyor.” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Aksoy, “Uygulama alanı olmayan bir aşçıyı veya diş hekimini yetiştiremezsiniz. Selçuk Üniversitesi öyle bir üniversite olsun ki bir tarafta teoriyi, öbür tarafta da pratiği bir araya getirsin. İnanıyorum ki yakın zamanda Üniversitemizin uluslararası sıralamalarda göstermiş olduğu başarılar, aynı zamanda da YÖK tarafından da takdir edilecek. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağımızın hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağına katkıda bulunan iş insanlarına teşekkür plaketi verildi, açılış kurdelesi kesildi.
Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, misafirlere kendi pişirdiği köri soslu tavuklu makarnadan ikram etti.
Açılış programına Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. İlhan Çiftci ve Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, Genel Sekreter Yardımcıları Hikmet Özdemir ve Tevfik Sayın, fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokul müdürleri, daire başkanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Her bir öğrencinin bireysel olarak pratik yapabileceği 80 göz ocağın, 20 adet bağımsız çalışma tezgâhının, 20 adet fırının ve ızgaranın yer aldığı Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfakta, bireysel olarak en az 20, ikişer öğrencinin oluşturacağı grup çalışmalarında ise en az 40 öğrencinin çalışabileceği uygulama istasyonları yer alıyor.
Kaynak: Haber Merkezi